Društvo i ekonomija

vac 155.000 evra [ Izvor: Vreme ]

18. 07. 2024. 15:21 2

RUSI NAGRAĐUJU: Za oborenog lovca F-16 155.000 evra

Nakon što su zemlje članice NATO saveza obećale da će Ukrajini isporučiti američke borbene avione F-16, Rusija se naoštrila da ih obori. Prvom borcu kome to pođe za rukom smeši se nagrada od 155.000 evra.

Ruska kompanija "Fores“ obećala je nagradu od 15 miliona rubalja (oko 155.000 evra) ruskim borcima koji prvi obore američki borbeni avion F-16 u zoni "specijalne operacije", tj. Ukrajine, saopštio je zamenik izvršnog direktora te kompanije Ilja Potanin, prenosi Vreme.

- Biće nagrade za uništenje borbenih aviona F-15 i F-16. Za obaranje prvog aviona nagrada će biti 15 miliona rubalja - rekao je on prilikom obraćanja vojnicima borbene grupe Centar povodom isplate sredstava za uništavanje zapadnih tenkova na ratištu u Ukrajini - prenosi agencija Tas.

Ranije je i generalni direktor kompanije Sergej Šmotjev na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu sve to potvrdio. Ruski predsednik Vladimir Putin je naglasio da snabdevanje Ukrajine novim naoružanjem, pre svega modernim borbeneim avionima F-16, neće promeniti situaciju na frontu, već će dovesti do zaošgtravanja sukoba.

Putin je takođe je napomenuo da će ovi lovci, ako se pojave u sastavu Oružanih snaga Ukrajine, "goreti na isti način kao i druga vojna tehnika koju reklamira Zapad“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati