Društvo i ekonomija

Direktno.rs

15. 07. 2024. 18:51 28

Đilas odbrusio Vučiću: Istina je naše najjače oružje

Istina je naše najjače oružje na koje prerušeni radikali na čelu sa Šešeljevim učenikom Aleksandrom Vučićem odgovaraju novim lažima. Neistina je da je stranka u kojoj sam bio 2006. izdala dozvolu Rio Tintu za istraživanje i eksploataciju, kako je to Vučić danas rekao. Jer, 2006. godine Demokratska stranka nije bila vlast nego opozicija. Vlast su imali DSS i G17, uz manjinsku podršku SPS-a, stoji u odgovoru Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde. Odgovor prenosimo u celosti.

- I to Vučić jako dobro zna, kao što zna da tada nikakva dozvola Rio Tintu za iskopavanje nije data jer da jeste ne bi je sad ova vlast izdavala. Zna Vučić i da nije prva na listi opozicije u Loznici prodala bilo kakvo zemljište Rio Tintu, posebno ne za 717.000 evra kako je to danas isto rekao i slagao. Zna Vučić i da kad gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić napadne ministra u Vladi Gorana Vesića to nikako ne može biti unutrašnje pitanje SNS-a nego javna stvar jer je rečeno javno, a ne na sastanku partijske organizacije. I zna da kada gradonačelnik Beograda kaže da ministar koristi pacovske metode, da plaća novinare, da ga podržava gej lobi sa funkcije moraju da lete ili gradonačelnik ili ministar. Ili, što bi bilo najbolje, obojica.

Istina me obavezuje i da kažem da su vesti koje je danas saopštio Aleksandar Vučić, da u Nišu počinje izgradnja fabrike tako velike kompanije kao što je Ariston, kao i da počinje proizvodnja električnih automobila u Kragujevcu, dobre za Srbiju. Svojevremeno sam baš u Kragujevcu javno obećao da ću čestitati Aleksandru Vučiću ako nemačka kompanija ZF dođe u Srbiju, kako je najavljivao. Kad je ZF otvoro fabriku u Pančevu obećanje sam ispunio. Koliko je ta investicija bila važna za Srbiju pokazuje podatak da je u međuvremenu ZF postao jedan od pet najvećih izvoznika iz Srbije.

Na žalost mnogo je više loših nego dobrih vesti za Srbiju. Loše su da nam preti dužničko ropstvo, da smo po kupovnoj moći u Evropi bolji samo od Albanije, Bosne i Makedonije, ali smo zato evropski lideri u korupciji i inflaciji. Loše je da mnogo bolje u Srbiji žive vlasnici SNS članskih karata sa Megatrend diplomama od lekara, nastavnika u osnovnoj i srednjoj školi, vaspitačica, od poštenih policajaca, profesionalnih sudija i tužilaca, od zaposlenih u javnim službama... A sistem počiva upravo na njima, a ne na Grčićima, Hrkalovićkama, Vulinima, Šapićima i njima sličnima. Na ovima počiva vlast SNS-a, odnosno propast Srbije - zaključuje Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati