Društvo i ekonomija

Direktno.rs

05. 07. 2024. 17:47 6

"MUP promoviše specijalnu jedinicu za brutalno maltretiranje građana"

Retke su države u svetu gde se više priča o bezbednosti, a da se njeni građani osećaju apsolutno nebezbedno. Građani su opravdano zabrinuti za svoju bezbednost i na ulici, na poslu, gradskim ustanovama, restoranima... u Srbiji je opasno otići i u školu. Strah i osećaj nebezbednosti kod građana nije uzrokovan spoljnim faktorom, već stanjem unutar Srbije, prisustvom korupcije, organizovanog kriminala, odsustvom rada institucija i sve češćom brutalnom policijskom torturom građana, rekla je Verica Milanović, narodna poslanica Srbija centra, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"U Srbiji kriminalci mogu slobodno da se šetaju i da budu to što jesu. Ako slučajno neko od njih i bude greškom priveden ili uhapšen, odmah se deluje i kažnjavaju oni koji su dozvolili da se tako nešto desi. Obični građani imaju drugačiji tretman, maltretiranje, kažnjavanje i poniženje je tretman za njih. Razlog za to ne mora da postoji, dovoljno je da se iz nekog razloga ne sviđate pripadniku MUP-a, odnosno da mu niste simpatični.

Ono što je preživeo Radovan Đenadić iz Guče nažalost potvrđuje da o MUP-u kao čuvaru bezbednosti svih građana nema reči, šta više lična i imovinska bezbednost je ugrožena upravo od istih. Umesto da proslavlja rođenje ćerkice, da slavi život, preživeo je horor. Otet je od strane dva pripadnika MUP-a iz Guče, odveden van grada, pretučen, fizički i psihički maltretiran. Zašto i kako je smelo ovako nešto da se desi, moraće nadležni da odgovore. Ko je dozvolio da takvi ljudi, agresivni i bahati budu zaposleni u MUP-u, šta će preduzeti da počinioci budu kažnjeni, ali da se slično ne ponovi.

Na proslavi Dana policije 23. juna predsednik Vučić nije pored svih ostalih jedinica koje je predstavio, predstavio i izgleda postojeću specijalnu jedinicu za brutalno maltretiranje građana, ali su nam se oni predstavili sami", zaključila je Verica Milanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Triput seci, jednom meri

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati