Društvo i ekonomija

Direktno.rs

30. 06. 2024. 11:37 69

Vučić: Biće mnogo problema sa strujom, moraćemo da uložimo MILIJARDE I MILIJARDE EVRA u nove izvore

"Biće mnogo problema sa strujom", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodajući da će "Srbija imati struje, ali da će morati da uloži milijarde evra u nove izvore, jer će se povećavati potrošnja".

- Sad trošimo duplo više, tri puta više struje nego ranije, pa ćemo da trošimo duplo više i sa veštačkom inteligencijom i vozilima na električni pogon, ali nema novih izvora električne energije. Moraćemo da radimo i ulažemo mnogo para, imaćemo struje, ali ćemo visoku cenu morati da platimo za to, milijarde, milijarde i milijarde evra ćemo morati da ulažemo - rekao je Aleksandar Vučić, gostujući na TV Prva.

Dodao je da su Srbi u bivšoj Jugoslaviji "u poređenju sa slovenačkim i hrvatskim komunističkim rukovodstvom imali manje sposobnosti i manje ih je bilo briga za Srbiju" i da je doneta "idiotska" odluka 1989. o zabrani gradnje nuklearnih elektrana.

- Hrvati sad veoma pametno rade na istraživanju geotermalnih izvora kao izvora energije. Veoma pametno rade, uvek su imali pametnije rukovodstvo koje se smejalo našim budalama, koje su se njima smejale, što su napravili nuklearnu elektranu "Krško" - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 69

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati