Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

30. 06. 2024. 10:08 11

"Samostrel kupljen dan pre napada za 6.900 dinara"

Ministar policije Ivica Dačić i ambasador Izraela Jahel Vilan posetili su žandarma ranjenog u terorističkom napadu ispred izraelske ambasade. Docent Dušan Micić je saopštio da je ranjeni žandarm stabilno i na kontinuiranom praćenju u jedinici intenzivne nege, te da ga očekuje oporavak od operacije koju je imao.

Dačić je izjavio da je jasno šta su bile glavne, moguće mete.

- Naša policija je herojskim činom našeg pripadnika Miloša Jevremovića sprečila dalji tok ovog terorističkog akta, ambasador ga je obišao, želim i njemu i izraelskoj državi da se zahvalim na izjavama podrške našem policajcu. Srbija je pokazala da može da zaštiti ne samo bezbednost zemlje, već i diplomatsko konzularna predstavništva koja se nalaze u našoj zemlji - kaže Dačić.

Vilan je rekao da je "ova poseta prvi radostan momenat u poslednja 24h".

- Želim da se zahvalim bolnici i doktorima koji su policajcu spasili život, u takvim terorističkim aktima razlika između ovoga što smo videli i mnogo ozbiljnije situacije je mala. Važno je bilo za mene da dođem i izrazim iskrenu zahvalnost, ne samo u moje ime, ime ambasade, već i u ime moje vlade i izraelskih ljudi. Mi znamo bolje od svih šta je terorizam, nema i ne sme da bude opravdanja za terorizam - kaže on.

Dačić je obavestio javnost da je supruga napadača napustila zemlju 27. juna i otišla u Crnu Goru.

- Pronašli smo prilikom pretresa njegove kuće u Mladenovcu račun, samostrel je kupio dan pre ovog terorističkog akta, 28. juna, u radnji u Zemunu. Rekao sam ljudima iz PU u Beogradu da idu u radnju i sprovedu mere protiv toga što su prodali, ali sam dobio odgovor da to oružje spada u takozvanu D kategoriju oružja za koje nije potrebna dozvola nadležnih organa da se kupi. Za 6.900 dinara je kupio taj samostrel kojim je mogao da ubije žandarma. Zato takve gluposti koje u zakonima pišu, to pod hitno mora da se menja, da se u skladu sa realnim životom. Kako samostrel nije opasan kad je žandarm zamalo izgubio život - poručio je Dačić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati