Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

25. 06. 2024. 15:48 0

Nove najave RHMZ: Stižu pljuskovi i grmljavina

Tokom poslepodneva na jugozapadu i jugoistoku očekuje se lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) u 14.47.

Prema aktuelnom upozorenju RHMZ, do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Narandžasti meteoalarm ovog utorka je na snazi za Bačku, Banat, Srem, Beograd, zapadnu i jugozapadnu Srbiju, Šumadiju, a Sara Botić, meteorološkinja N1, ranije je najavila da kiša nije isključena ni na istoku u večernjim satima.

Vreme sutra

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar, saopštio je RHMZ. Najniža temperatura u sredu će iznositi od 17 do 22, a najviša dnevna od 29 do 33 stepena. Duvaće slab i umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području i jak vetar, a u planinskim predelima južne Srbije slab i umeren južni.

I u Beogradu sutra promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i sparno, ali i nestabilno, pa se na širem području grada očekuju i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od 19 do 22 a najviša dnevna oko 32 stepena. Vetar umeren, kratkotrajno i jak, istočni i jugoistočni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do petka, 28. juna promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa sunčanim intervalima, sa pojavom pljuskova, grmljavina, kao i lokalnih grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Za vikend i početkom sledeće nedelje kratkotrajna stabilizacija vremena pa se očekuje sunčano i veoma toplo vreme dok su pljuskovi sa grmljavinom mogući tek ponegde u brdsko planinskim predelima.

Od utorka, 2. jula, ponovo nestabilno sa pljuskovima sa grmljavinom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati