Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

24. 06. 2024. 07:00 13

Banke uvele novu praksu: Zbog ovoga mogu da vam blokiraju račun

Ako vam istekne lična karta, a novu ne izvadite unapred, banke imaju novu praksu - da vam blokiraju tekući račun. I šta ako se to dogodi dok ste na letovanju? Šta raditi u tom slučaju objasnio je finansijski savetnik Vladimir Vasić.

- Građane bih savetovao da ko ima ličnu kartu sa čipom, a ima pristup portalu e-uprava, na tom sajtu može da vidi kada im zapravo ističe bilo koji dokument. Tada imate informaciju kako biste zamenili vaš dokument. Kada dođete u banku, nećete moći da podignete novac sa isteklom ličnom kartom, ona može da vam blokira račun dok ne donesete validan dokument - objašnjava finansijski savetnik i bankar Vladimir Vasić i dodaje:

- Ovo ne važi samo za fizička lica, već i za pravna lica. Na taj način vi banci morate da donesete dokument ne zbog banke, nego upravo zbog vas i vaše sigurnosti. Krađa identiteta je nešto što dobar deo kriminalaca pokušava da iskoristi, da li je to na internetu ili je fizički dokument i zato je lična karta toliko važan i bitan dokument da bi se smanjio taj rizik. Banke nisu u obavezi da obaveštavaju građane da im ističe lična karta i to je samo lep gest banaka da vas podsećaju da vam ističe dokument. Čim vi donesete važeći dokument, banka će vam omogućiti da koristite vaš novac u vašoj banci - zaključio je Vladimir Vasić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Gde si komšo?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati