Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

23. 06. 2024. 10:35 100

Đuka: Zatucani kreteni protiv eksploatacije litijuma - kopaće se, nego šta će

Vladimir Đukanović, poslanik vladajuće SNS i advokat, izneo je svoj stav na društvenoj mreži Iks, o iskopavanju litijuma u Srbiji, i čini se otkrio nemere vlasti. On kaže: ”Kopaće se, nego šta će!”.

- I u vreme kralja Milana imali smo ludake koji su bili protiv uvođenja uličnog osvetljenja - naveo je Đukanović na svom profilu, pominjući i da sa veleizdajnicima ne želi polemiku, što se "odnosi na nemačke plaćenike iz lažnih ekoloških udruženja, kao i na udbaške nacionaliste".

Poslanik je komentarisao protivljenje dela građana iskopavanju litijuma. 

- Bili su i protiv uvođenja železnice. Ovde su novine vređale i Teslu da je ludi naučnik. Tako i danas imamo zatucane kretene koji se protive eksploataciji litijuma. Već viđeno. No, na takve ne bi trebalo obraćati pažnju, već raditi u državnom interesu. Kopaće se, nego šta će - istakao je on.

Đukanović je protivnike eksploatacije nazvao veleizdajnicima Srbije.- Zamolio bih sve one koji su protiv eksploatacije litijuma, a to su apsolutni veleizdajnici Srbije, da me iste sekunde blokiraju i da napuste moj profil. Nemam nameru da zatucanim i ograničenim osobama da polemišem. Uostalom sa veleizdajnicima i nema šta da se polemiše. Posebno se to odnosi na nemačke plaćenike iz lažnih ekoloških udruženja, kao i na udbaške nacionaliste - piše on.

Osvrnuo se i na nestanaa struje u regionu:

- Pola Balkana nema struju, u svetu je puta dva nedostaje, ali neracionalni ljudi neće litijum. Nema većih izdajnika u Srbiji od protivnika eksploatacije litijuma.Na komentar da je upravo suprotno, odnosno da je "Rio Tinto je teroristička organizacija, da je eksploatacija litijuma smrtonosna po životnu okolinu, te da su zato svi postojeći rudnici litijuma po pustinjama i nenaseljenim područjima i da zato Nemačka ne eksploatiše litijum iako ima najveće rezerve u Evropi", odgovara da je suština teranja Rio Tinta delatnost nemačke agenture.

- Baš naprotiv, suština teranja Rio Tinta je delatnost nemačke agenture koja želi zatucanu i zaostali Srbiju. Ujedno, pošto su Kinezi najvećim delom akcionari Rio Tinta, žele da ih oteraju. Nigde nisu dokazali da je eksploatacija štetna po životnu sredinu, dok postoji na stotine studija koje sve suprotno govore. No, zaostalom svetu lako je prodati šarenu lažu - zaključio je Đukanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 100

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Pet frendli

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati