Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 06. 2024. 10:40 8

POKS: Rio Tinto neće proći

"Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najoštrije osuđuje najavu koju je predsednik Srbije dao u intervjuu "Fajnenšl tajmsu" da će sledećeg meseca biti zvanično predstavljanje početka rada rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u dolini Jadra", navode iz POKS-a.

- EU kojoj Srbija teži, nema svoje rudnike litijuma zbog toga što ne postoji po životnu sredinu prihvatljiva tehnologija. Nećemo dopustiti da Srbija bude pretvorena u evropski Kongo iz koje se izvlače jeftine rude, a posledice po životnu sredinu i uslove života ljudi su katastrofalne i trajne - izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

- Najveće rezerve litijuma u Evropi nalaze se u u Nemačkoj i Češkoj, ali tamo nema vlasti koja je spremna da dopusti spaljenu zemlju u svojoj državi. Narod Srbije je već jednom naterao Vladu Srbije i Rio Tinto da odstupe i učiniće to opet - istakao je Mihailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati