Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 06. 2024. 10:34 8

Martinović ih prevario: Ratari najavili novi protest

Poljoprivrednici najavljuju nove proteste jer nisu dobili obećani poziv na novi sastanak sa ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem, saopštilo je ovog ponedeljka sedam poljoprivrednih udruženja.

Poljoprivredna Udruženja "Stig" Požarevac, "Naše mleko", "Složni Pidikanci" Bavanište, "Brestovački Ratari", "Spas i opstanak Zapadne Srbije", "Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja" i "Severni Banat" Kikinda objavila su danas da nije ispoštovan dogovor sa sastanka koji je održan 5. juna ove godine.

Taj sastanak održan je sa ministrom poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Aleksandrom Martinović, kao i sa predstavnicima ministarstva finansija i uprave za agrarna plaćanja.

Prema rečima poljoprivrednika, dogovoreno je da će biti sazvan novi sastanak kako bi informisali poljoprivrednike o realizaciji dogovorenih zahteva od prošle godine.

- Mi i dalje nismo dobili odgovor na mejl sa zahtevom za naredni sastanak - tvrde iz ovih sedam udruženja.

Oni navode da novi sastav ministarstva izbegava odgovore i ne rešava u dogovorenom roku ono što je potpisano i dogovoreno do sada.

- Kod nas poljoprivrednih proizvođača nepoštovanje date reči znači prevaru, dok se to u politici možda zove drugačije. U slučaju da ne ispoštuju dogovorene zahteve, moraćemo po starom receptu da pregovaramo sa onima koji su odgovorniji, stručniji i koji će imati više sluha da štite srpsku poljoprivredu i rešavaju probleme kojih ima i previše - poručili su oni.

Kako su dodali, sedam udruženja je jednogolasno donelo odluku "da se na obmane neće ćutati i da ćemo protestima opet ići do rešavanja problema u poljoprivredi".

Podsećamo, oni traže 17.000 dinara za sertifikovano seme, upis parcela na osnovu izjave ili po drugom osnovu, 100.000 dinara za junice, stopiranje nekontrolisanog uvoza mleka i regulisanje robne berze.

Oni su svim poljoprivrednicima poželeli uspešnu žetvu ozimih useva, nakon čega pozivaju sve koji su nezadovoljni i koji žele da se ispoštuje dogovoreno na opšti protest na teritoriji cele Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati