Društvo i ekonomija

16. 06. 2024. 17:38 5

"Kada Milica Zavetnica priča o napadima na prosvetare, to je nasilje nad zdravim razumom"

"Kada Milica Đurđević Stamenkovski priča o napadima na prosvetne radnike, to je nasilje nad zdravim razumom jer je ona deo sistema koji je doveo do toga da se ne zna da li u Srbiji roditelji više strahuju sta će im biti sa decom u školama ili se nastavnici više plaše bahatih roditelja koji su sa uvreda i pretnji prešli na fizičke napade", izjavio je Branko Miljuš, član Predsedništva i narodni poslanik Stranke slobode i pravde, tokom razgovora sa građanima u Bačkoj Topoli.

Miljuš je rekao da su "za to vreme svi gradovi u Srbiji okićeni Vučićevim fotografijama sa kojih on traži da podržite sistem u kome je normalno da nam nekada opoziciona zavetnica, a danas gospođa ministarka, Đurđević Stamenkovski peva na televiziji PINK i usput nam objašnjava da su prosvetni radnici svetinja, a "hiroviti roditelji, koji neprimereno reaguju", što je relativizacije nasilja nad prosvetnim radnicima, retkost".

- U takvoj Srbiji gde god se okrenete čujete kako neki bahati pripadnik novokompanovane elite poput gospođe ministarke Đurđević Stamenkovski preteći pita da li znate ko je on i šta sve može da vam uradi u društvu u kome nas ubeđuju da je od ulaganja u znanje važnije ulaganje u naoružanje - naveo je Miljuš.

- Umesto velikih reči, Vlada koju je Vučić pretvorio u agenciju za organizovanje proslava u njegovu čast treba da sprovede konkretne mere koje će garantovati bezbednost deci i prosvetnim radnicima barem u školama ili prizna da je ova vlast kapitulirala pred nasiljem. Umesto besmislenih izjava ministara koji su pretvoreni u statiste u Vučićevom političkom rijalitiju, bolje bi bilo da ćute jer tako barem neće vređati sve one koji su žrtve agresije i nasilja na kojima ova vlast počiva - zaključio je Miljuš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Mačka programira

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati