Društvo i ekonomija

Direktno.rs

14. 06. 2024. 09:00 7

Tepić reagovala na galopirajuće nasilje u školama: Zahtevam hitnu sednicu dok ne bude prekasno, opet!

"Zbog galopirajućeg i sada već svakodnevnog nasilja u školama, gde deca tuku decu, deca tuku nastavnike, roditelji tuku nastavnike, a nakon godine u kojoj su deca ubijala decu, zahtevam hitnu sednicu Odbora za obrazovanje Narodne skupštine Republike Srbije - dok ne bude prekasno, opet. Tražim od predsednika Odbora Marka Atlagića da na sednicu, koju očekujem da sazove u najkraćem mogućem roku, pozove i ministarku prosvete, kao i predsednicu Narodne skupštine i predsednika Vlade, gospodu Đukić Dejanović, Brnabić i Vučević", istakla je Marinika Tepić, potpresednica SSP i šefica poslaničke grupe Stranka slobode i pravde, ali i zamenica člana skuštinskog Odbora za obrazovanje.

- Rasprava, momentalne reakcije sistema i urgentne mere za prevenciju i sprečavanje nasilja u školama, ne mogu više da čekaju. Uvođenje statusa službenog lica za nastavnike više ne može da čeka. Izmene krivičnog zakonika i obrazovnih zakona ne smeju više da čekaju. Ako se bude čekalo da raspust pojede ove probleme ili da nova školska godina poništi probleme iz stare, za svaki novonastali slučaj nasilja u školama biće direktno odgovorni svi navedeni funkcioneri vlasti zbog nečinjenja - istakla je Marinika Tepić i naglasila:

- Ovo zahtevam kao narodna poslanica, a najviše kao majka u ime svih majki i svih roditelja koji se ne mire s tim da nam se ovakve tragedije dešavaju pred očima, a sistem i dalje drži povez preko očiju. Naša deca i nastavnici moraju biti bezbedni u školama, naše škole moraju biti njihova druga kuća, naše obrazovanje ne sme biti polje partijskih kalkulacija, polje gde vlast i opozicija obaraju ruke - poručila je Tepić i zaključila:

- U školama su sva naša deca zajedno, svi nastavnici zajedno. U borbi protiv ovako snažne pošasti, svi moramo biti zajedno. Zadnji je čas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati