Društvo i ekonomija

[ Izvor: Radar ]

13. 06. 2024. 08:15 23

Radar objavio snimak: Kako tajna služba prati akiviste opozicije

Nedeljnik Radar objavio je snimak na kom se vidi kako pripadnici tajne službe prate i snimaju Predraga Voštinića, opozicionog aktivistu iz kraljevačkog Lokalnog fronta.

Na snimku koji je ekskluzivno objavio Radar, lica koja sede za stolom su zamagljena radi očuvanja njihove privatnosti, kao i lice ženske osobe, pripadnice tajne službe, koja sedi za drugim stolom sa kolegom.

Voštinić za Radar navodi da se nekoliko dana pre decembarskih izbora sreo i sa predstavnicima britanske misije koja je došla da posmatra izbore u Srbiji.

- U praznoj kafani bilo je baš upadljivo kako nas iz laptop torbe snima jedan par, a i ja sam snimio njih. Nekoliko dana nakon toga tadašnji i sadašnji gradonačelnik Kraljeva izlazi sa saopštenjem i optužbama o stranim plaćenicima, antidržavnom delovanju… Neposredno pre izbora dele letke sa fotografijama sa tog i našeg susreta sa Draganom Đilasom iz 2018, a uz fotografije i tekst koji je bio za tužbu, ali niko nije potpisao te letke - ističe Voštinić.

Dodaje i kako se sličan sadržaj pojavio i na mrežama lokalnog SNS-a.

- Advokati su nam rekli da je i za to vrlo teško tužiti, jer centrala može da odbije odgovornost za delovanje lokalnog odbora. Na lokalnim televizijama gradonačelnik nas je optuživao za svašta i ko je sve to video mogao je da pomisli da smo neprijatelji. S druge strane, Lokalni front osam punih godina nije imao ni minut ni na jednoj od lokalnih televizija - podseća Voštinić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati