Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

11. 06. 2024. 21:24 13

Ponoš oštro reagovao zbog izjave bivšeg generala NATO o Generalštabu, a ima poruku i za Vučića

Predsednik stranke SRCE Zdravko Ponoš reagovao je na izjavu američkog generala Veslija Klarka i tom prilikom je rekao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "da kad (nekadašnji britanski premijer) Toni Bler može da mu bude savetnik, onda može i Klarku da podigne spomenik".

- Kaže Vesli Klark da bi memorijal žrtvama na mestu bombardovanog Generalštaba bio izdaja SAD. Kako se onda zove poklanjanje tih zgrada onima koji su ih bombardovali? - upitao je Ponoš na društvenoj mreži Iks.

- Nego da Vučić Klarku, malom čoveku iz kojeg zlo još nije izlapelo, tu sagradi spomenik. Kad može Bler da mu bude savetnik, što Klark ne bi dobio spomenik - dodao je lider Srbija centra.

Podsetimo, američki general Vesli Klark, koji je bio na čelu snaga NATO-a u vreme bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, izjavio je ranije za CNN da je učešće kompanije Džareda Kušnera u izgradnji kompleksa na mestu Generalštaba u Beogradu, koji bi uključivao i memorijal žrtvama NATO agresije, izdaja SAD.

Klark je u izjavi za CNN rekao da misli da je sjajno investirati u Srbiji, ali da se protivi izgradnji memorijanlog centra na mestu Generalštaba.

- Prvo, ta zgrada je, koliko nam je poznato, bila prazna kada smo je pogodili. Drugo, to nije bila NATO agresija, to je bila kulminacija dugogodišnjih diplomatskih napora da se srpski diktator Slobodan Milošević ubedi da ne ubija sopstvene građane u delu Srbije poznatom kao Kosovo - rekao je Klark.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati