Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

11. 06. 2024. 13:54 13

Evo ko je kupac Stare šećerane u Beogradu

Kompleks "Fabrike šećera" za 690 miliona je na javnom nadmetanju kupila firma „Vrenje d.o.o“, koja se nalazi na istoj adresi kao i Šećerana - u Radničkoj 3 u Beogradu.

Kupac Šećerane je "Društvo sa ograničenom odgovornošću Industrija špirita Vrenje Beograd (Čukarica)", a firma je registrovana za proizvodnju ostalih prehrambenih proizvoda.

Vlasnik jedne trećine "Vrenja" je firma "Konkord vest" Željka Drčelića, registrovana za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada.

Prema javno dostupnim podacima, Drčelić je preko "Konkord vesta" u suvlasništvo firme "Vrenje d.o.o." ušao pre godinu dana i osam meseci.

"Konkord vest" je poznat po nizu poslova koje su radili za državu, među kojima je i rekonstrukcija zgrade policije u Ljermontovoj ulici. Za milijardu dinara ova firma je montirala montažne kućića za komunalne policajce, "Beogradske lične", a za izvođenje radova na kanalizaciji u opštini Rakovica, dobili su ugovor vredan 191 miliona dinara, odnosno 1,6 miliona evra. Ista firma ranije je dobila posao izgradnje stadiona u Zaječaru, koji je koštao 28,5 miliona evra.

Preostale dve trećine "Vranja d.o.o" poseduje „PAN-ALKO SISTEM DOO“ iz Beograda, takođe registrovan u Radničkoj 3. Stoprocentni vlasnik "PAN-ALKO SISTEMA" je Vlado Stanišić, državljanin Crne Gore.

Šećerana je prodata na javnom nadmetanja, a početna cena iznosila je 680 miliona dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati