Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 05. 2024. 11:42 13

Nikezić: Sramno saopštenje Martinovića koji nema vremena za ratare

"Sramno je saopštenje ministra Martinovića, koji nema vremena da se sastane sa poljoprivrednicima jer je "zauzet". Još jednom ga pozivam da obavesti ratare da subvencija za sertifikovano seme nije predviđena budžetom za 2024. godinu i da na tih 17 hiljada po hektaru više ne računaju", izjavio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik, u razgovoru sa građanima Mladenovca.

Dodao je da je Mladenovac nekada bio među najrazvijenijim opštinama bivše SFRJ, dok je danas postao jedna od najnerazvijenih beogradskih opština u kojoj je privreda potpuno zamrla.

- Ne samo da su prevarili ratare za subvenciju za sertifikovano seme, već i desetinama hiljada poljoprivrednih gazdinstava još uvek nisu isplatili ni osnovnu subvenciju, jer sistem e-agrar ne funkcioniše - istakao je Nikezić i zaključio:

- Zato i ne čudi što je, i u Mladenovcu i u Srbiji, stočni fond desetkovan, krče se voćnjaci i gase poljoprivredna gazdinstva.

Prisutnima se obratila i Sandra Davidović, predsednica mladenovačkog odbora Stranke slobode i pravde, rekavši da Mladenovčani imaju 15% nižu platu od proseka Srbije i čak 33% nižu platu od beogradskog proseka, pa zato ne čudi što preko 15 hiljada Mladenovčana svaki dan putuje u Beograd na posao.

- Nema promene u Mladenovcu bez promene vlasti i čitavog sistema. A to će biti moguće samo ako se ispune preporuke ODIHR-a, zahtevi opozicije i civilnog sekotra za fer i slobodne izbore - zaključila je u razgovoru sa Mladenovčanima Mila Popović, predsednica beogradskog odbora SSP-a i narodna poslanica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Politički kameleoni

Zoran Živković [12.06.2024.]




Video dana

Kreativna radionica

Anketa

Dokle može Srbija na Evropskom prvenstvu?

Rezultati