Društvo i ekonomija

Direktno.rs

21. 06. 2024. 16:20 9

"Srbija postaje robovlasnička, bič je u rukama nazovi menadžmenta"

"Jura je slika svakog investitora. Pa tako i u "Mlekoproduktu", "bič" je u rukama nazovi menadžmenta, koji je često nekvalifikovan za posao koji radi. To se vidi lako. Takvi nazovi "menadžeri" bez kvalifikacija ne znaju da odrede norme koje su u skladu sa mogućim i zato radnici i najviše trpe", navela je Sonja Pernat, narodna poslanica Stranke slobode i pravde, u pisanoj izjavi.

- Ti poslovi su sinekura služba, jer kako nazvati finansjiskog ili direktora prodaje koji tri puta mesečno dođe u firmu službenim autom i ne zna da objasni osnovni tok u proizvodnji. Za sve to vreme radnice u halama sa nedevoljnom ventilacijom i vrlo visokim temperaturama padaju u nesvest. Sindikat ne postoji, jer sam predsednik sindikata je vrlo nasilan prema osetljivom polu uz podršku direktora - navela je Pernat.

Pernat objašnjava da se na takvim poslovima gubi zdravlje.

- U Mlekoproduktu žene koje obole od karcinoma, nemaju za lečenje, već koleginice sakupljaju novac jer bolovanje ne pokriva lečenje. Takve žene na kraju budu proglašene tehnološkim viškom uz minimalnu nadoknadu, jer zdravstveno više ne mogu da izdrže normu koju im zadaju, a "potrošene" su upravo u toj firmi koja ih je izbacila na ulicu, onda kada im je najviše trebala - rekla je Pernat i zaključila:

- 22 godine radila sam tamo. Kada pogledam unazad i ovu situaciju danas i radnike u Srbiji daleko smo od skoka u budućnost. Vraćamo se u robovlasnički period koji je okupirao Srbiju. Zato puna podrška svakom ko ustane protiv tlačenja jer mobing je reč ipak za uređena društva - zaključila je Pernat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Tebi je to smešno?

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati