Društvo i ekonomija

[ Izvor: eKapija ]

17. 05. 2024. 07:04 2

Američki kulturni centar u Ložionici bivše GLAVNE ŽELEZNIČKE STANICE

Ana Brnabić je navela da je "simbolično važno što će Američki kulturni centar biti u Ložionici u Beogradu na vodi u prostoru koji će biti mesto spajanja kulture, znanja i inovacija" i što će "SAD finansirati razne projekte".

Državna podsekretarka SAD za javnu diplomatiju Elizabet Alen je zajedno sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i čelnicom Nacionalne platforme "Srbija stvara" Anom Ilić ovog četvrtka je potpisala memorandum o razumevanju da Američki kulturni centar bude u zgradi Ložionice nekadašnje Glavne železničke stanice.

Alen je rekla da će to biti "turbo mašina" koja će pokrenuti odnose SAD i Srbije. Ona je najavila da će taj prostor kada bude završen "biti mesto gde ćemo graditi naše odnose" i mesto gde će "državljani obe zemlje moći da dođu da iskažu svoj potencijal u inovativnom prostoru za mlade ljude", prenosi eKapija.

Po rečima Ane Brnabić, "pobedničke nacije su one koje gaje i podstiču inovativnost i kreativnost i nacije koje stvaraju nešto novo - biće pobednici u 21. veku".

- Videćemo rezultate vrlo brzo i nadam se da će to motivisati vladu novog premijera Miloša Vučevića da pokrene slične projekte i u drugim opštinama po Srbiji - dodala je Brnabić.

Ana Ilić je rekla da je do pre godinu dana zgrada Ložionice bila ruševina, a "danas se pretvara u centar kreativnih industrija koji će kreirati sadržaje koji su korisni i inspirativni za građane". Istakla je da joj je drago što je Kulturni centar podržan od strane SAD i što su prepoznali viziju i podržali je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati