Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

09. 05. 2024. 11:10 4

Poljoprivrednici traže sastanak sa Martinovićem

Sedam poljoprivrednih udruženja na sastanku u Bavaništu doneli su odluku da zatraže sastanak sa novim ministrom poljoprivrede Aleksandrom Martinovićem, saopštili su ovog četvrtka. To su govorili udruženja "Stig" iz Požarevca, "Naše mleko" iz Šapca, "Udruženje proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja" iz Adrana, "Ne damo Jadar" iz Gornjih Nedeljica, "Severni Banat" iz Kikinde, "Brestovački ratari" iz Banatskog Brestovca i "Složni Pidikanci" iz Bavaništa.

- Želimo da vidimo kakva je politika za budućnost nove garniture ministarstva, da obrazložimo šta se do sada izdešavalo, šta se do sada uradilo i napravimo plan za dalje korake. Tu smo za saradnju i dogovor i sada očekujemo odgovor - rekao je Jovan Jovanov ispred udruženja "Složni Pidikanci" iz Bavaništa, upućujući na mejl koji su poslali ministarstvu poljoprivrede tražeći sastanak.

Kako su naveli u saopštenju, konkretne teme sastanka biće "dobro poznati zahtevi" poljoprivrednika sa protesta 2023. godine - od ukidanja akciza za goriva, regulisanje uvoza mleka i mlečnih proizvoda,uređenje tržišta i drugo.

- Ne tražimo nove zahteve, želimo da znamo dokle smo "stigli" sa starim i da budemo sigurni da će oni da se ispoštuju - rekao je Jovanov.

Kako dodaje, udruženja nisu upoznata sa načinom rada Aleksandra Martinovića i sistemom funkcionisanja njegovog tima ljudi koje će postaviti, ali se nadaju da će se nastaviti dosadašnja komunikacija sa resornim ministarstvom.

- Mi smo tu i raspoloženi smo za saradnju radi boljitka svih poljoprivrednih proizvođača - zaključuje Jovanov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati