Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

02. 04. 2024. 19:36 27

Objavljena imovina unuka Slobodana Miloševića

Unuk Slobodana Miloševića i Mire Marković, Marko Milošević junior, ušetao je u politiku i zahvaljujući SPS-u došao je do funkcije narodnog poslanika u srpskom paralamentu. Sada je imovina unuka nekad najmoćnijeg čoveka u zemlji postala javna, a otkriveno je i da je sve što ima dobio na poklon, navodi Nova.rs.

Kada je u susret decembarskim izborima SPS objavio svoju listu, jedno ime je privuklo posebnu pažnju - Marko Milošević, koji se na ovom spisku našao odmah iza nosioca liste Ivice Dačića i lidera JS Dragana Markovića Palme.

Teško je proceniti koliko je bilo bogatstvo porodice Milošević, ali deo je izvesno pripao i novom poslaniku SPS-a.

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Marko Milošević dobio je poklon porodičnu kuću u Požarevcu.

Ona se u istoj ulici u kojoj je bilo "imanje" Mirjane Marković i Slobodana Miloševića. Reč je o kući u kojoj su živeli njegov otac Marko i majka Milica Gajić.

U imovinskoj karti novog poslanika SPS piše da je kuću od 245 kvadrata dobio na poklon.

Osim kuće, Milošević mlađi je na poklon dobio i voćnjak treće klase ukupne površine 1.159 kvadrata, kao i vinograd prve klase, čija je površina 1.269 kvadrata. U njegovom posedu je i pomoćni objekat površine 56 kvadrata.

Poklonjeno mu je i 29 kvadrata vešački stvorenog zemljišta.

Koliko zarađuje?

Kako se može videti u njegovim prihodima, on mesečno zarađuje nešto više od 160.000 dinara. Reč je o ukupnom iznosu i poslaničkom paušalu.

U imovinskoj karti piše da Milošević nema depozit u banci.

Kada je o automobilu reč, poseduje vozilo marke BMW serije 3, 2001. godište.

Marko Milošević je rođen 14. januara 1999. godine u Požarevcu. Posle petoktobarskih događaja živeo je sa svojom majkom Milicom Gajić, prvom suprugom Marka Miloševića starijeg.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu.

Njegov otac živi u Rusiji. U junu prošle godine pojavio se prvi put u javnosti posle više od 20 godina. Snimljen je u Moskvi na otkrivanju spomenika svog oca.

On je odmah posle 5. oktobra 2000. godine pobegao u Moskvu. Njegovo ime našlo se na nevidljivoj Interpolovoj poternici, zajedno sa imenom njegove majke Mirjane Marković. Oboje su dobili azil u Rusiji, a Mirjana je preminula 2019. godine u 77. godini. Za Markom je poternica pokrenuta 2007. godine zbog sudskog postupka koji se protiv njega poveo zbog sumnji u umešanost šverca duvana od 1996. do 2001. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati