Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

01. 04. 2024. 16:28 17

Poskupljenju nema kraja: Kugla sladoleda 250 dinara

Beograd ove godine obara sve rekorde u poskupljenju. Na red je došao sladoled. Naime, ova poslastica je poskupela za 50 odsto, pa je tako kugla sladoleda u samom centru grada postala pravi luksuz - čak 250 dinara.

S porastom temperature, raste i želja za najslađim letnjim osveženjem - sladoledom, a ove sezone njemu je u Beogradu, kako se čini, narasla i cena, pa tako najjeftinija kugla košta oko 180 dinara dok je najskuplja čak 250.

Cene sladoleda, bar u prestonici, skočile su i do 50 odsto u odnosu na prošlu sezonu. To za Nova.rs tvrde građani koji su za vikend uživali u lepom vremenu u srpskoj prestonici i koji su svoje nezadovoljstvo, povodom cene sladoleda, delili na platformi "X".

- Kakav divan dan! Sunce, šetnja, nema gužve, sve kako treba, osim kugle sladoleda koja je 250 dinara. Ljudi moji, 250 dinara! Šta sam dobio, sladoled sa gramom zlata? Zlatnu vanilu ili zlatnu čokoladu? Pritom sam uzeo dve kugle, žena i deca takođe. Ode 2.000 samo na sladoled, a tek smo počeli dan! - napisao je korisnik ove platforme, a onda su usledili komentari drugih koji su mahom potvrdili njegovu konstataciju da je sladoled ove godine definitivno ksuplji.

Portal Nova.rs je objavio koliko košta kugla sladoleda u strogom centru Beograda, koliko na periferiji grada, a koliko u drugim gradovima u Srbiji.

Pirot najjeftiniji

Grad na jugu Srbije odavno važi za mesto u kome su cene bagatela, posebno kad je reč o hrani.

Ovako jeftina kugla sladoleda može se kupiti u centru grada. Do prošle godine sladoled je koštao 10 dinara, ali su zbog opšteg rasta cena morali da podignu cenu na 20 dinara po kugli. Sada je, kako za Nova.rs kaže zaposleni u ovom lokalu, cena kugle 30 dinara, što je, složićete se, i dalje baš jeftino.

- Mislimo da cena i dalje nije velika, po njoj smo poznati u celoj Srbiji, ali i po ukusu sladoleda koji je ostao isti - kaže jedna od zaposlenih.

Sladoled na kuglu je nešto manje skuplji u Beloj Palanci - 50 dinara. U Valjevu je od 90 do 120 dinara, a slična cena je i u Šapcu - oko 100 dinara po kugli. U Novom Sadu je moguće pronači kuglu za 130 dinara, ali isto tako i za 200. U čemu je razlika - to znaju samo poslastičari.

S druge strane, kuglu sladoleda u Beograda gotovo da ne možete da nađete ispod 200 dinara. Takva je cena, mahom, po celom gradu, dok je u strogom centru grada 250 dinara. Zanimljivo je da je na "levoj obali" odnosno u naselju Krnjača kugla sladoleda takođe 200 dinara. Ako želite po dve kugle za vas i drugaricu, iskeširaćete skoro 1.000 dinara tačnije 800.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati