Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

01. 04. 2024. 14:53 33

Sandra Božić na čelu skupštinskog odbora za odbranu

Odbor Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove u novom sazivu vodiće Sandra Božić sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane". Za njen izbor je glasalo 10 članova Odbora, šest je bilo protiv, a uzdržanih nije bilo.

Najavljeno je da će zamenik predsednika Odbora biti izabran na narednoj sednici, zbog mogućih promena u sastavu Odbora.

Teme Odbora, prema njenim rečima, biće izazovi i rizici koji su pred Srbijom, a ona će tu biti "samo da reguliše rad".

Božić je rekla da je posao Odbora civilna kontrola i nadzor sistema, dodajući da su mnogi članovi odbora godinama u sistemu odbrane.

- Moj posao je da upravljam raspravom, da dozvolim diskusiju i potrebno je da izrazimo jedinstvo u odbrani naše države od izazova i pretnji koji su pred našom državom - navela je Božić.

Član Odbora iz poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda prof. dr Branimir Nestorović" Aleksandar Pavić je ocenio da je u Evropi "predratno vreme", što "zahteva najozbiljniji pristup".

Pavić je rekao da se zalaže za "mačo pristup" - da na čelu Odbora bude muškarac, predlažući člana Odbora Mitra Kovača, generala u penziji, što je Kovač odbio.

Poslanica Narodnog pokreta Srbije Slavica Radovanović se, s druge strane, složila s tim da žena bude na čelu Odbora, ali upitala koje su reference Sandre Božić za tu funkciju.

Dodala je da za takvu funkciju treba imati iskustvo i znanje, kao i "određene veštine" i rekla da je plaši što je to politička funkcija i zastupanje jedne političke opcije.

Članovi Odbora iz vladajuće većine naveli su da je Božić, uz Fakultet političkih nauka, završila Visoke studije bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane "Vojvoda Radomir Putnik", gde je stekla znanja koja će moći da koristi na novoj dužnosti.

Članica Odbora iz Jedinstvene Srbije Marija Jevđić koja je predložila Božić za predsednicu, ocenila je da će ona uspešno voditi taj Odbor. Prema njenim rečima, Božić će biti samo "koordinatorka" i neće sama odlučuivati o radu Odbora.

Članica odbora sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Biljana Pantić Pilja je navela da je to politička funkcija i da "nigde ne piše da moramo da budemo pripadnici Vojske i Policije da bismo bili članovi ili predsednik ovog odbora, tako da verujem da će Sandra Božić uspešno voditi Odbor".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 33

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati