Društvo i ekonomija

Direktno.rs

01. 04. 2024. 06:58 1

SEDMI DAN potrage za Dankom (2): Proverava se snimak iz Beča, uključio se i Interpol

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje, ušla je u sedmi dan.

Na građane Srbije, koji s nesmanjenim interesovanjem i velikom strepnjom prate slučaj nestale devojčice iz časa u čas, ogroman utisak ostavio je snimak iz Beča na kojem se, u pratnji dve Rumunke, vidi devojčica koja izgledom i uzrastom podseća na malu Danku.

Srpska policija odmah se bacila na novi trag jer se nijedan, pa i najmanji ne prepušta slučaju a raspisana je i međunarodna potraga za malenom iz Srbije - Interpolov žuti alarm potrage.

U istragu o nestanku Danke uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem su dve Rumunke sa devojčicom koja podseća na Danku. Ambasada Srbije je pozvala sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji.

Bečka policija potvrdila je da je državljanin Srbije koji živi u Beču rekao da je u subotu uveče oko 20 časova na tramvajskoj stanici u centru Beča video dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji, u pratnji dve žene.

On je potom kontaktirao srpske vlasti. Oni su se obratili bečkoj policiji sa zahtevom za istragu.

- Svedok je dao izjavu i obezbeđen je snimak koji je on sam napravio. Čovek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala devojčica, predmet su istrage koja je u toku - saopštio je portparol bečke policije Markus Ditrih.

Apel naše ambasade u Austriji

Ambasada Srbije u Beču apelovala je na građane da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić (2) iz Bora, odmah jave srpskoj ili austrijskoj policiji.

Kako su naveli na svom nalogu na društvenoj mreži Iks, građani mogu dojaviti informaciju na sledeće brojeve telefona: 133 za MUP Austrije, +436677704145 Ambasada Srbije u Austriji i 192 MUP Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati