Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 03. 2024. 21:46 2

Stefanović: Katastrofalni potezi vlasti doveli su Kosovo na korak od SE

To su ljudi koji su govorili da nikad ne stojimo bolje, da nikad nismo imali bolje partnerske odnose, da pobeđujemo 5:0. Ja sada ne vidim nikakve bakljade od strane naprednjaka s obzirom na to da je potpuno jasno da nakon ovakve odluke Komiteta Saveta Evrope, zaista Kosovo na korak da postane punopravni član Saveta Evrope, inače već godinama imaju dvotrećinsku većinu, ali do ovoga ne bi došlo da nije bilo katastrofalnih poteza naše vlasti na spoljnopolitičkom planu, da nije bilo ovog ruiniranja naše međunarodne pozicije od strane naprednjaka i da Vučić nije prihvatio Briselski i Ohridski sporazum u kome je tačkom 4 u suštini ovo omogućeno - izjavio je zamenik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u Dnevniku Nove S.

Stefanović je istakao da zna zašto se predstavnici vlasti sad "prave blesavi i neće građanima Srbije da kažu istinu".

- To su ti pritisci. Ta nevolja koja se nama svakih šest meseci od kada su došli na vlast nameće, stvaraju atmosferu rata, sukoba, dižu tenziju među građanima, a u stvari kriju sopstvene greške i sopstvene promašaje - dodao je Stefanović.

Na pitanje kakve probleme pravi Srbima na Kosovu ako Kosovo uđe u Savet Evrope, Stefanović je rekao da kada gledate njihovu sudbinu svakog dana i ono kako ih je ova vlast suštinski ostavila na milost i nemilost Aljbinu Kurtiju koji se ponaša totalno destruktivno, a vlast ih je sa druge strane suštinski pustila niz vodu, samo članstvo u Savetu Evrope neće ugroziti Srbe koji su već toliko ugroženi i žive u paklenoj atmosferi jer niko ne zna kada će biti uhapšen, srpskih institucija nema naprednjaci su ih ukinuli, dinara nema naprednjaci ga ukinuli, administrativne prelaze sa carinom naprednjaci su uveli.

- Vlast nije briga za budućnost Srbije i njenih građana i nije ih briga za poziciju Srbije u međunarodnom okruženju. Oni gledaju samo kako što duže da ostanu na vlasti - zaključio je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati