Politika

Direktno.rs

22. 04. 2024. 13:57 26

"Zašto vređate Gujona, Vučića, Nikolu Petrovića?": Jovanov sipao uvrede, jedno pitanje ga razoružalo

Ovog ponedeljka je u toku zasedanje Narodne skupštine na kojoj se poslanici izjašnjavaju o izmenama zakona kojima se omogućava da beogradski i ostali lokalni izbori budu 2. juna. Tokom ovog zasedanja ponovo su mogle da se čuju uvrede Milenka Jovanova, koji se rečnikom nedostojnim Parlamenta obraćao Milošu Jovanoviću, lideru Novog DSS, da bi ga onda pitanje Borka Stefanovića, zamenika predsednika Stranke slobode i pravde potpuno razoružala.

Naime, sve je počelo kada se za reč javio Miloš Jovanović, te je tom prilikom ukazao na, kako je rekao, dve neistine koje je izrekao predlagač izmena zakona Milenko Jovanov.

- Jedna je da nacionalnom delu opozicije, a tu prepoznajem kollaiciju NADA, smeta i da smo ikad tražili da predsednik vaše stranke doskorašnji ne može da bude nosilac liste. Nikad to nismo rekli, niti je to rekla opozicija u svojih tri zahteva. U Beogradu 3.000 potpisa, a za beogradske opštine 10.000 manje više. Pet ne postoji. Trebalo bi da znate kao neko ko se ozbiljno bavi politikom elementarne stvari - rekao je Jovanović i dodao:

- Da se vratimo na ozbiljnije stvari. Govorili ste ovde o kompromisu, čini mi se da se govorilo u medijima i o jedinstvu. Ljudi, nema kompromisa kad se govori o slobodi izbora. Nema kompromisa kad se brani demokratija, kao što nema kompromisa kad se brane nacionalni interesi ove zemlje. Danas smo došli u situaciju da Aleksandar Vučić i njegov režim koji vi ovde predstavljate, čini glavnu i jedinu pretnju demokratiji, slobodi izbora, a bogami i nacionalnim interesima - naglasio je Miloš Jovanović.

Nakon Jovanovićevog izlaganja, u kojem je kritikovao i Ohridski sporazum koji je prihvatio Aleksandar Vučić i odluku o prijemu Kosova u Savet Evrope, što je direktna posledica toga, najpre je Ana Brnabić rekla da bi "svaku njegovu reč potpisali Aljbin Kurti i Denis Bećirović", nadovezao se Milenko Jovanov u svom maniru:

- Koliko god da laje, francuska pudla ostaje francuska pudla. Nikad neće biti ni rotvajler niti išta drugo. Džaba pokušaj, pudlica je pudlica. Da nam spočitava poturištvo neko ko se odrekao sopstvene zemlje i uzeo tuđi pasoš. Koga neće da se odrekne ni za živu glavu i ima ga i on i cela mu porodica. To je stvarno degutantno - rekao je, između ostalog, Jovanov.

Na ovaj govor uvreda nije reagovala predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, pa je reč uzeo Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, koji je rekao da "ne može da razume stalne navode u francuskom pasošu i navode da je neko francuska pudlica", kao i korišćenje izraza "sojka" za žene.

- I ne mogu da razumem zašto kolega s druge strane vređa Arnoa Gujona, Dejana Bulatovića, Nikolu Petrovića, Aleksandra Vučića, kome zapinje konjak u grlu u Jelisejskog palati. Zašto malo ne razmislite pre nego što ovakve uvrede iznesete prema sopstvenim poslanicima, koji ovde sede i crvene od stida i gledaju u pod. To nije lepo, civilizovano. Ja pretpostavljam da ćete posle onih Rafala reći da im prodajete sojke i pudlice - rekao je Stefanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati