Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 03. 2024. 19:13 5

Đilas na RTV: Uz slobodne medije Vučić bi imao 500.000 glasova manje

Krađa se manifestuje kroz medije, oni, po našim procenama, Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci donesu pola miliona glasova koje uz slobodne medije ne bi imali. Krađa se manifestuje i kroz pritiske na birače, kapilarne glasove, kroz kupovinu glasova koja raste neviđenom brzinom od izbora do izbora i kroz malverzacije sa biračkim spiskom - izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u emisiji "Pravi ugao" na RTV-u.

- Mi trenutno ne govorimo o bojkotu, govorimo o borbi za promenu izbornih uslova, rekli smo, ako ne bude uslova, onda ćemo donositi odluke kako će to izgledati i da smo spremni da na izborima ne učestvujemo - objasnio je Đilas.

Na konstataciju da je Ana Brnabić, sada predsednica Narodne skupštine, rekla da je počelo da se radi na svih 25 preporuka, Đilas je odgovorio da ne zna da li da to pripiše duhovitosti ili bezobrazluku gospođe Brnabić, kao i da se ništa se nije promenilo u medijima, gora je situacija nego pre, ništa se nije promenilo što se tiče kupovine glasova i pritiska na birače, ništa se nije uradilo povodom biračkog spiska.

- Kakve veze ima sa nama šta misli međunarodna zajednica? Rekao sam da ćemo se sami izboriti za slobodu i demokratiju u ovoj zemlji i kada se izborimo biće dobro što ćemo to sami uraditi jer nikome ništa dugovati nećemo - rekao je Đilas.

Đilas je ocenio da ako biste imali izbornu pobedu u tom slučaju morate da imate izbore, a ako imate krađu izbora, a ona se desila u Beogradu, ona je jedini razlog zašto lista Srbija protiv nasilja i NADA nisu mogle posle ovih izbora da formiraju vlast.

Đilas je rekao da je analizirajući biračka mesta u Leskovcu našao mnogo biračkih mesta na kojima je izlaznost na izbora bila od 88% do 93%.

-To je apsolutno nemoguće, osim u nekim zaseocima gde glasa 40-ak ljudi. Nemoguće je u biračkom mestu kao u selu Drvodelje, 181 čovek upisan, a 164 birača glasalo. Danas razgovarate sa mnom na RTV-u, ali ni na RTV-u ni na RTS-u niste mogli da vidite ljude koji su došli kao posmatrači u Srbiju - naveo je Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati