Društvo i ekonomija

27. 03. 2024. 10:08 4

"Vučić u tužilaštvo i sudove uveo 'telefonsku pravdu'"

Narodna poslanica i potpredsednica Srbija centra dr Tijana Perić Diligenski izjavila je da je tužilaštvo u Srbiji apsolutno zarobljeno, a da su tužioci „selektivno budni i selektivno spavaju".

- Tužilaštvo preduzima neke kopernikanske preokrete u krivičnom gonjenju i reaguje po direktivama iz partijskih centrala. Poput Sovjetskog Saveza u Srbiji je zastupljena „telefonska pravda" a to znači da se iz centrale SNS-a ili sa Andrićevog venca zovu tužilaštvo i sudovi i determiniše tok postupka - rekla je Perić Diligenski u Novom danu.

Ona je istakla da je glavni tužilac Nenad Stefanović u slučaju umrlice Aleksandra Vučića reagovao kao privatni tužilac.

- Naravno da osuđujemo ovaj slučaj. Ali gde su javni tužioci kada je u pitanju kol centar SNS-a, lažno sastavljanje biračkog spiska ili aktivno i pasivno podmićivanje u vezi sa izborima - upitala je Perić Diligenski.

Govoreći o predstojećim beogradskim izborima Perić Diligenski je ponovila da opozicija neće izaći na izbore pod istim uslovima koji su bili 17. decembra.

- Treba da se oformi nezavisno telo koje bi bilo sastavljeno od predstavnika vlasti i od predstavnika opozicije, ali i organizacija civilnog društva čije je uže polje ekspertize izborno zakonodavstvo, i da se sprovdu suštinske preporuke, a ne samo kozmetičke.

Povodom predstojećih konsultacija u Skupštini Srbije narodna poslanica je istakla da "Ana Brnabić poziva na nešto što maši temu".

- Nas zanima puna implementacija ODIR preporuka, a ne pregovori oko zamenika predsednika radnih tela u Skupštini.

Perić Diligenski se osvrnula i na izjavu Milana Stamatovića da preseljenje birača po opštinama i gradovima nije kršenje zakona.

- I te kako jeste. Na delu je izborna nomadologija koja se nastavlja, o čemu svedoče slučajevi iz Male Krsne, Raške oblasti i Vranja - zaključila je Perić Diligenski.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati