Društvo i ekonomija

Direktno.rs

17. 03. 2024. 10:05 11

Krkobabić laže - PUPS nije imao veze sa isplatom 13. penzije od 2008. do 2013.

Milan Krkobabić laže. PUPS nije imao nikakve veze sa isplatom 13. penzije u Beogradu u periodu od 2008. do 2013. godine, niti je to bila njihova ideja, kako to tvrdi predsednik PUPS-a u izjavi za Demostat. Trinaesta penzija, odnosno isplata 16.000 dinara godišnje za sve beogradske penzionere koji su imali penzije manje od 20.000 dinara je uvedena na predlog tadašnjeg gradonačelnika Dragana Đilasa - izjavila je predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović.

- Krkobabićeva uloga se svodila na to da potpiše pismo koje je preko 100.000 beogradskih penzionera dobijalo uz novac svaka tri meseca. Da je to istina potvrđuje i činjenica da je 13. penzija ukinuta kada su PUPS i SPS prešli na stranu naprednjaka i smenili Đilasa - tvrdi Popović i dodaje da su i 13. penzija, i pun iznos trudničkog bolovanja, i novčana sredstva i bebi paketi za svako novorođenče, i besplatni vrtići ili minimalno plaćanje za desetine hiljada dece, i dva kompleta besplatnih udžbenika za osnovce, mere koje su u Beogradu uvedene kada je Dragan Đilas bio gradonačelnik. I ukinute kada je smenjen.

- Ukinuta je i kupovina tramvaja, autobusa, trolejbusa. I projekat izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda. I projekat metroa čijim bi se dvema linijama Beograđani vozili od 2024. godine da naprednjaci uz pomoć likova kakav je Krkobabić nisu oteli vlast u Beogradu. Zato Beograđani govore da za 12 godina vlasti Malog, Vesića, Šapića odnosno Vučića naprednjaci nisu uspeli ni da prekreče sve ono što je Đilas za pet godina napravio - zaključila je Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati