Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

11. 05. 2024. 21:57 5

Zvanično: Zvezda bez direktnog plasmana u LŠ

Bilo je skoro izvesno prethodnih sedmica, a od danas je i zvanično da Crvena zvezda neće imati direktan plasman u Ligu šampiona. Prvak Srbije će startovati od plej-ofa kvalifikacija, utakmice su 20. i 27. avgusta.

Šahtjor je postao prvak Ukrajine pobedom nad kijevskim Dinamom (1:0) i obezbedio je učešće u elitnom takmičenju, na osnovu najvećeg koeficijenta od šampiona država koje nisu imale na osnovu petogodišnjeg učinka direktan plasman.

Crvenoj zvezdi nije išao na ruku ni rasplet prvenstva Hrvatske, mada se u većem delu prolećne sezone činilo da je potrebno još „samo“ da Šahtjor padne na drugo mesto u Ukrajini.

UEFA nije promenila samo format takmičenja, nego i način kako se popunjava mesto prvaka Evrope koji je mesto u Ligi šampiona obezbedio kroz nacionalno prvenstvo. Više ta povoljnost ne pripada 11. na listi, čime je Srbija direktno ugrožena.

U prošloj sezoni Crvena zvezda je imala direktan plasman u Ligu šampiona, ali sada će morati da prođe jedno kvalifkaciono kolo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati