Društvo i ekonomija

D. Ljutić

04. 03. 2024. 17:37 26

Vučićev spisak "NEPRISTOJNIH LJUDI": Od glumaca i sportista do pevača

One koji se suprotstave ili odbiju bilo kakav vid podrške, čeka blaćenje po režimskim medijima. Tako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o navodnoj kandidaturi bivšeg košarkaša Dejana Bodiroge za gradonačelnika Beograda od strane opozicije rekao da nije kapacitet za bavljenje politikom to koliko ste davali koševa i golova. I pevač Milan Topalović Topalko nije želeo da ćuti, jer je ovog puta Vučić probio njegov termin kad je baš on trebalo da peva na RTS-u. Vučić je istakao da onog momenta kada kažete nešto ružno protiv Aleksandra Vučića, čak i "Topalko postaje naučnik i genije". Sada su zbog toga izdajnici. Jer, napad na Vučića je lociranje neprijatelja života u Srbiji. 

Vladajućoj stranci najviše odgovara kontrolisano okruženje. Aleksandru Vučiću je konstantno potreban neki "neprijatelj" da bi funkcionisao. Za tako nešto idealan je narod na ulicama. Izvesni Darko Glišić, kum Aleksandra Vučića i predsednik Izvršnog odbora SNS, poručio je svojevremeno glumcima, koji su podržali aktuelne proteste, da promene zemlju ako im se ne sviđa vlast. Argument je da si verovatno neki izdajnik, čim govoriš protiv nekoga ko je patriota, a ON je patriota zato što je to sam rekao.

Srpski sportisti su u proteklih nekoliko decenija, sa manje ili više uspeha, igrali za razne političke timove, menjajući golove i koševe za veličanje lika i dela Aleskandra Vučića. U tome vrlo često prevazilaze i bliske saradnike predsednika Srbije. Zato i ne čudi što se pojedini hvalospevi redovno objavljuju u režimskim medijima, kao nekad školski sastavi o Titu. Zauzvrat, Vučić im obećava nagrade i donacije.

One koji se suprotstave ili odbiju bilo kakav vid podrške, čeka blaćenje po režimskim medijima. Tako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o navodnoj kandidaturi bivšeg košarkaša Dejana Bodiroge za gradonačelnika Beograda od strane opozicije rekao da, ako do toga dođe, biće dobra utakmica na novim izborima.

Međutim, Bodiroga nije kandidat za gradonačelnika, ali ga je tom kanditurom počastio jedan režimski tabloid i automatski je postao državni neprijatelj. Upitan za komentar u vezi Bodiroge, Vučić je rekao da je to pravo opozicije na novim izborima. Ali, nije propustio priliku da "opauči" po Bodirogi.

- On se već nekoliko puta izjašnjavao protiv nas. Nije kapacitet za bavljenje politikom to koliko ste davali koševa i golova. Nije Aleksandar Šapić uspešan zato što je bio najbolji jugoslovenski i srpski strelac u vaterpolu, već zato što je uspešno vodio opštinu Novi Beograd. Biće dobra utakmica, ja onoliko koliko mogu daću da pobede oni koji su mnogo bolji za Beograd i Srbiju - rekao je Vučić. 

I pevač Milan Topalović Topalko se našao na spisku "izdajnika". On je izjavio da Vučić ne treba da maltretira ljude i da ih zastrašuje, a ubrzo nakon toga stigao je odgovor predsednika Srbije. Topalko nije želeo da ćuti, jer je ovog puta Vučić probio njegov termin kad je baš on trebalo da peva na RTS-u.

Na sednici Gradskog odbora SNS-a u "Šumicama", Vučić je istakao da onog momenta kada kažete nešto ružno protiv Aleksandra Vučića, čak i "Topalko postaje naučnik i genije". Tako se i Topalović pridružio sad već podužem spisku onih koji su u javnosti odbili da podrže njegovo veliko IME, da ga kao seizi brane od nepriličnih reči, a on da oseti snagu masovne ljubavi. Sada su zbog toga izdajnici. Jer, napad na Vučića je lociranje neprijatelja života u Srbiji. 

Petar Benčina, glumac i profesor Fakulteta dramskih umetnosti, njegova supruga Tamara Dragičević, ali i cela porodica, bili su zasuti pretnjama smrću. Glumica Jelena Stupljanin izjavila je da može samo da se nagađa šta se poručuje spotom nepoznatog autora koji desetine glumaca, među kojima je i ona označava kao one koji pozivaju na rušenje države i ustavnog poretka, samo zbog toga što su podržali protest "Srbija protiv nasilja". Tako je moguće i da voditeljka Pinka proteste "Srbija protiv nasilja" poredi sa počiniocem masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar". Jelisaveta Seka Sablić održala je govor na jednom protestu "Srbija protiv nasilja", a to je bio povod za napade od strane Jelene Karleuše.

Marko Janketić, Gorica Popović, Branislav Trifunović, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Svetlana Bojković, Gordan Kičić, Milan Marić i Sergej Trifunović, Duško Vujošević, Nemanja Vidić, Vlado Georgiev... I u diktaturama vladari su morali da se pomuče da pronađu ljude sa formalnim stručnim pokrićem koji bi za njih odradili neke prljave poslove. Ovde, jok. Vučić ni oko toga više ne mora da se trudi. Brane ga osobe koje i ne mogu da izgovore imena gore pomenutih ljudi.

Vredi se samo nadati da obični ljudi neće ispaštati zbog ove prljave igre, u kojoj su mnoge moralne granice odavno pređene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati