Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

02. 03. 2024. 17:18 27

Telekom, Yettel i A1 preko noći drastično povećali cene svojih usluga

Sva tri mobilna operatera u Srbiji - Mts, A1 i Jetel - podigli su ovih dana ili će uskoro podići cene svojih usluga. Međutim, jedino je A1 o povećanju prethodno obavestio svoje korisnike, dok korisnici Mts-a nisu dobili nikakva obaveštenja. Korisnici Jetela, pak, obavešteni su sitnim slovima na januarskom računu o povećanju koje stupa na snagu već od marta na šta, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, niko nije obratio pažnju.

Kompanija Telekom Srbija bez upozorenja i najave podigla je cene paketa kablovske televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije, a da o tome prethodno nisu obavestili korisnike, koji sad nemaju čak ni pravo na žalbu.

Dok je A1 već prvog dana marta meseca korisnicima putem SMS poruka uputio obaveštenje o predstojećim izmenama cena koje će važiti od aprila, navodeći konkretne cene za sve pakete, ali i rok za raskid ugovora od mesec dana, s MTS-om i Jetelom to nije bio slučaj.

Naime, korisnici društvenih mreža uveliko pišu o povećanju cena paketa u Jetelu, ističući da na računu iz januara stoji da će biti promena cena od marta. A ono što je najveći problem - rok za raskid ugovora jeste do kraja februara.

Kako je većina korisnika promene u ceni videla tek 1. marta, udruženje za zaštitu potrošača „Efektiva“, objavila je na društvenim mrežama koja prava imaju potrošači.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati