Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

24. 02. 2024. 22:14 16

Vučić: Uskoro direktna avio linija Beograd - Šangaj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će vrlo brzo biti uvedena direktna avio linija između Beograda i Šangaja i pozvao građane Kine da u što većem broju posete Srbiju.

U intervjuu za "China Media Group" u Beogradu, Vučić je rekao da se upravo završavaju svi detalji za dobijanje konačnih dozvola za uspostavljanje linije Beograd - Šangaj.

On je pozvao Kineze da posete Srbiju jer će "videti pravo gostoprimstvo" koje, kako je rekao, ne mogu da dožive u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji.

- Videćete moderne delove Beograda, veoma stare delove Beograda. Možete videti mesta gde se istorija susreće sa budućnošću, ali i veoma prijateljsko okruženje za našu kinesku braću i sestre. Prelepa jezera, lepe planine ako volite skijanje, prelepa mesta severne Srbije i plodnu ravnicu. Sjajne reke, i imamo divne muzeje - naveo je predsednik Srbije.

On je takođe istakao da "volimo da se hvalimo da imamo najbolji noćni život u Evropi" i da, ako želi da vide kako to izgleda, "građani Kini dođu u Beograd".

- Konačno, postoji mnogo naučnika i stratega koji proučavaju kineski pristup modernizaciji - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati