Društvo i ekonomija

Direktno.rs

16. 02. 2024. 10:02 38

Vučićev pokret za borbu PROTIV EVROPE (FOTO)

Aleksandar Vučić, s vremena na vreme, iz rukava izvuče priču o formiranju Pokreta za narod i državu. Isticao je predsednik Srbije da je cilj ovog pokreta da "ubrza ekonomski rast Srbije i odbrani nacionalne i državne interese", ali će očigledno poslužiti i za borbu protiv Evrope, ako je suditi prema rečima Vladimira Đukanovića, visokopozicioniranog funkcionera Srpske napredne stranke.

Formiranje ovog pokreta Vučić je prvi put najavio 2022. godine, potom je obećao da će za Vidovdan 2023. godine biti osnovan, a evo, sada, više od pola godine nakon isteka tog roka ponovo je posegao za tom temom.

- Vreme je za osnivanje velikog Pokreta za narod i državu koji će imati snage da ubrza ekonomski rast Srbije i odbrani naše nacionalne i državne interese - naveo je Vučić na Instagramu.

Naravno, formiranje ovog pokreta su komentarisali mnogi naprednjaci, sledeći svog šefa, najčešće koristeći reči "Vreme je". Međutim, Vladimir Đukanović je rešio da bude živopisniji, pa je u sve upleo i Evropu.

Tom prilikom je napisao autorski tekst za Kurir, u kome je, između ostalog, napisao:

- Vreme za borbu, pre svega intelektualnu, kulturnu i političku, pred nama je. Pokret koji najavljuje predsednik Srbije, baš uoči Sretenja, dođe mu nešto slično kao kad je Karađorđe okupljao ustanike u Orašcu da krenu na dahije - počeo je Đuka, pa nastavio:

- Mi danas imamo levo-liberalne dahije, posebno ove koji dolaze iz odavno kulturološki propale Evrope, koje žele na silu da nam nametnu vrednosti koje nikakve veze nisu nikada imale ni sa jednim evropskim narodom, a posebno ne sa nama Srbima.

Ističe dalje Đuka koji će biti cilj tog novog pokreta...

- Otpor tom ludilu je dužnost svakog civilizovanog i normalnog čoveka. Širom Evrope, na svakom koraku, otpori se javljaju, te bez obzira na užasnu cenzuru koju Brisel sprovodi, taj talas se ne može više zaustaviti. Budući narodni pokret u Srbiji mora da ide u susret tom otporu i nekoj novoj Evropi i daleko pravednijem i civilizovanijem poretku - napisao je Đukanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati