Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

14. 02. 2024. 08:46 10

Novinarstvo nam je bolesno, više od 90 odsto medija pod SNS

Komentarišući šestomesečni monitoring dnevnih novina, predsednik NUNS-a Željko Bodrožić smatra da Savet za štampu već devet godina pokazuje da je ovo, ako možemo nazvati novinarstvo, u "veoma jadnom, da ne kažem bolesnom stanju".

Bodrožić je istakao da je dobra vest što u šest meseci posmatranog perioda, nema drastično povećanog broja prekšaja Kodeksa.

- Ovaj mnonotoring nam govori da je scena takva kakva jeste – veoma loša, veoma toksična. Znači oseti se u našem društvu, ovih deset godina, toksična delovanja tih najgorih tabloida, ne samo štampanih, nego i elekstronskih koji preplavljuju Srbiju. Nešto više od 90 odsto medija je pod kontrolom vladajuće stranke, svi ti mediji brutalno krše Kodeks, iz dana u dan, i sada imamo egzakne podatke za to - rekao je predsednik NUNS-a u emisiji „Newsnight“ na N1.

Ukazao je da Savet za štampu, koliko postoji, već devet godina pokazuje da je ovo, ako možemo nazvati novinarstvo, u „veoma jadnom, da ne kažem bolesnom stanju“.

- Mi ovde imamo problem da su generatori mržnje, koji se posle izliva kroz medije, upravo političari, oni koji su na vlasti pre svega, koji koriste medije kako bi targetirali, kriminalizovali svoje političke protivnike, kritičare u javnom prostoru- ocenio je Bodrožić.

Prema njegovim rečima, zakoni su dobri, ali se ne primenjuju ili se traže rupe najpre od strane onih koji bi prvi trebalo da ih poštuju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati