Društvo i ekonomija

[ Izvor: Agencije ]

05. 02. 2024. 22:39 64

Vučić u Ćirilici: Opozicija sprema haos

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je oslobađajuća presuda Apelacionog suda u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije velika nepravda i užasna loša stvar za Srbiju, njen pravni sistem, kao i užasno loša poruka za svakog ko se bavi novinarstvom.

Vučić je u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi rekao da je bio šokiran time da je Ministarstvo pravde o tom slučaju ćutalo tri dana, kao i da je zbog toga zvao ministarku da je pita "da li prodavnica ne radi vikendom ili se nema vremena".

- Čovek je ubijen na zločinački način i država treba da učini sve da pronađe odgovorne i da ih kazni - rekao je Vučić, koji je pojedine izjave da je to "njegova osveta" ocenio kao bezobrazluk.

- Kad smo preuzeli vlast razgovarao sam sa medijiskim poslenicima i poručio da niko ne sme da prođe nekažnjeno, ne za ubistvo, već za uvrede na račun novinara, koje ne smete da omalovažavate. Tražio sam da se formira komisija. To je učinjeno, a policija i tužilaštrvo su odradili svoj posao kao državni organi. Ne poznajem nikoga od tih sudija, ni u prvom, ni u drugom stepenu. U prvom stepenu je doneta osuđujuća presuda, u drugom stepenu svih pet sudija je donelo oslobađajuću presudu, jer je jedini svedok i oštećena Branka Prpa rekla da to nije to lice - istakao je Vučić.

Vučić je naveo da bi voleo kada bi Vrhovni kasacioni sud mogao nešto da učini, barem delimično, iako je svestan da pravdu neće moći da vrati.

Predsednik Srbije izjavio je tokom emisije da će poslanici opozicije na sutrašnjoj prvoj sednici pokušati da izazovu haos i probati da ubace neku dimnu bombu, ali da je to jedna "cirkuska predstava" koja će proći. On je najavio da će opozicija izaći pred predsednički sto, da će da zvižde, a "ako im prođe probaće da ubace neku dimnu bombu kao Kurti".

On je dodao da time što čekaju izveštaj Evropskog parlamenta o izborima, opzicionari poručuju da Srbija nije slobodna i nezavisna.

Vučić je ocenio da nema nikog ko je za ponavljanje izbora a da nije direktni albanski lobista, da nije za priznanje nezavisnog Kosova, i da se ne zalaže za sankcije zbog Banjske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 64

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati