Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Blic ]

27. 01. 2024. 17:58 11

Skupo i na Divčibarama: Turisti u neverici

Sezona je zimskih odmora. Turisti masovno odlaze na planine kako bi skijali i uživali u prirodi i čistom vazduhu. Međutim, novac ih često sprečava da dožive kompletan ugođaj. Talas poskupljenja, koji se nekontrolisano širi Srbijom, nije zaobišao ni naše planine.

Navikli smo da su cene astronomske na Kopaoniku i na Zlatiboru, ali izgleda da su cene sa ove dve planine došle i na Divčibare.

Cena hrane Divčibare

Kako navode gosti ove planine neretko se dešava da jedan kompletan obrok košta oko 15 evra. Prosečne cene pljeskavica u sezoni su od 400 do 600 dinara, dok je komplet lepinja oko 400 dinara. Palačinke su od 490 do 610 dinara, dok je pita sa borovnicama, na primer, 480 dinara, stoji u meniju jednog lokala u blizini ski-staze.

Espreso košta 310 dinara, a domaća kafa 160 dinara.

Divčibare posećuju turisti tokom cele godine jer su vikendice i apartmani traženi i u letnjim mesecima, upravo zbog blage klime, prirodnih lepota, vidikovaca i pešačkih staza (kojih ima šest) ovog valjevskog turističkog bisera.

Počeci organizovanog turizma vezuju se 1926. godinu. Divčibare imaju dve ski-staze u funkciji, a to su "Crni vrh" i "Centar".

Cene smeštaja Divčibare

Cene smeštaja na Divčibarama kreću oko 30 evra u sezoni za noć, a idu i do 100 evra.

Za 35 evra se može iznajmiti apartman (spavaća soba, kuhinja, kupatilo) od 25 kvadrata za dve osobe. Kako je naveo vlasnik, nalazi se na kilometar od planinskog centra. Četvorokrevetna soba se u jednom kompleksu izdaje za 43 evra.

U jednom delu planine Divčibare iznajmljivanje apartmana košta 5.500 dinara. U pitanju je cena za jedno noćenje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati