Društvo i ekonomija

Direktno.rs

26. 01. 2024. 16:02 10

Đilas RTS-u: Na laži nepotpisanog tabloidnog pisma odgovaram istinom (FOTO)

Obećao sam da ću na laži o meni odgovoriti istinom o njima. Na laž iz nepotpisanog tabloidnog pisma RTS-a u kome se tvrdi da sam vlasnik nekih medija, da sam plaćao prostor NUNS-u, da sam lagao za fantomske birače, odgovoriću istinom o urednici Dnevnika 2, gospođi Milici Nedić. Maja 2000. godine, nekoliko meseci pred petooktobarske promene, Šešeljevi radikali su oteli Studio B. Za glavnog urednika su postavili, verovali ili ne, Nebojšu Stefanovića. Većina novinara je napustila Studio B. Zamenjeni su zaposlenima iz Velike Srbije, glasila SRS-a i ljudima iz RTS-a koji su došli kao ispomoć. Među njima je bila i gospođa Nedić, koja je tako postala deo radikalskog Studija B. Prihvatila je da radi za Šešelja i da joj glavni urednik bude Nebojša Stefanović - izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas danas u odgovoru "kolegijumu" RTS-a.

Đilas je rekao da je danas situacija samo donekle drugačija, jer gospođi Nedić je i danas urednik Stefanović. Samo ne Nebojša nego Nenad, ali problem je isti.

- Jednom sa radikalima, uvek sa radikalima. Pošto ću i dalje, gospodo sa RTS-a, na vaše laži o meni odgovarati bolnom istinom o vama, predlažem vam da prestanete sa pismima. Ne isplati vam se - naveo je Đilas.

Đilas je i ovog petka uputio dopis RTS-u i tom prilikom naveo da u ova dva dana u Dnevniku nije objavljena vest da je Telekom Srbije zbog ogromnih gubitaka započeo rasprodaju svoje infrastrukture i da je prodao emiterske stubove kompaniji Akvis.

- Nije objavljena ni tvrdnja Aleksandra Vučića da o neregularnostima na izborima govore samo mrzitelji Srbije - Šenah, Viola fon Kramon, Grošelj i Šider. Umesto toga objavljeno je da predsednik razmišlja kako da zemlju ne dovede u tešku poziciju, a da pokrene istragu o protivpravnom naoružuvanju tzv. Kosova. Urednici Dnevnika 2, Bojana Mlađenović i Dušan Ubović su smatrali da je važnije da građanima saopšte o čemu Vučić razmišlja od onoga što kaže - dodao je Dragan Đilas.

- Nije objavljena ni moja izjava da se birački spisak u Beogradu, koji se uvećao za 13.000 od izbora 2022. do izbora 2023. godine, za prethodnih mesec dana smanjio za čak 5.000 ljudi. Od mesečnog rasta od oko 600 ljudi došli smo do pada od 5.000. Naravno da to nije moguće i da je to posledica malverzacija na koje ukazujemo, a za koje je u periodu od 18. decembra do 18. januara u dnevnicima RTS-a odvojeno minut i pedeset četiri sekunde (izvor: BIRODI) - istakao je Đilas.

- Na vesti i informacije o nalazima misije ODIHR-a, u dnevnicima RTS-a za mesec dana odvojen je minut i šest sekundi - zaključio je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati