Društvo i ekonomija

D. Ljutić

18. 01. 2024. 11:52 23

RTS i DEJAN MILOJEVIĆ Prikaz mrlje srpskog novinarstva

Televizija je slika - to je nepobitna činjenica. Ako joj ukinete sliku, ostaje ton i ružna priča. Znamo u kakvoj državi živimo, znamo u kakvoj situaciji se nalaze novinari RTS-a, znamo da su i sami izloženi pritiscima i pretnjama vlasti, i da su u tom smislu lišeni poštenog rada, ali se i nameću dokazi, da je medijski servis jedan od onih "ubica" angažovan da srpsko novinarstvo potuče do nogu. Slučaj Dejana Milojevića je samo prisustvo gledalaca sramotnom opelu jednom zanatu.

Javni servis Srbije napravio je još jednu nedopustivu i sramotnu grešku i tako dokazao da je samo slepa mrlja našeg medijskog sistema. U Dnevniku u 12 časova na RTS1 emitovana je vest o srčanom udaru koji je doživeo bivši košarkaš i trener Dejan Milojević. Dok je spiker čitao vest u pozadini je išla fotografija sadašnjeg trenera Fudbalskog kluba Crvena zvezda, takođe Milojevića, ali Vladana. Tokom programa niko ko treba očigledno to nije primetio jer slika nije promenjena.

Ozbiljan propust urednika Dnevnika i velika sramota za Javni servis koji se finansira od novca građana ove zemlje. Srce velikog čoveka, sportiste, košarkaša i trenera prestalo je da kuca dana 17. januara 2024. godine. Milojević Deki nas je napustio prerano, u 46. godini, nakon što njegovo telo nije uspelo da se izbori sa posledicama srčanog udara. Novinar, ili šta već na RTS-u, uspeo je to da pročita bez greške, ali bez izvinjenja za prethodnu glupost.

RTS je na početku bila jedna od vodećih svetskih televizija i u samoj slici. S vremenom je to degradirano, sve više i više, da bi, eto, došlo do toga da je na našoj televiziji slika potpuno obesmišljena.

Svaka televizija, koja drži ozbiljno do sebe, poznaje snagu i moć slike. Televizije sliku distribuiraju i od njene prodaje žive. Ne i RTS. KK Crvena zvezda je prošle godine pobedila Baskoniju u u Evroligi (74:63) i obradovala je navijače u "Pioniru". A, za vreme trajanja utakmice dogodio se i jedan gaf na RTS-u. Tokom Dnevnika se pojavila fotografija sa meča ova dva tima odigranog još u decembru 2014. godine. Na njoj su se našli Markus Vilijams, Boban Marjanović i Fabijen Kozer. I ništa. Svojevremeno, najbolje rukometašice Srbije počinjale su bitku za Olimpijske igre u Tokiju. Prvi rival izabranicama selektora Ljube Obradovića od 20 sati su bile Ruskinje. Sve mečeve srpskih rukometašica prenosio je RTS koji se prilikom najave turnira u Đeru blago rečeno obrukao

U zaglavlju najave Nacionalnog servisa pisalo je da je u pitanju kvalifikacioni turnir u odbojci. Ono, istine radi, oba sporta igraju se loptom, ali postoje ogromne razlike u ova dva sporta, a to takozvani novinari medijskog servisa tada nisu otkrili. I to su samo delići mrlja, a RTS se i dalje busa u grudi da hoće da bude najgledanija televizija. Da bi bio prvi moraš da imaš i prvi sliku, sa informacijom, ali ispravnom. Nažalost, oni na događaje uglavnom stižu poslednji.

Šta se desilo kada su ubili premijera Zorana Đinđića? Nisu čak ni objavili vest da je ubijen, a Si-En-En je već imao gosta u studiju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati