Društvo i ekonomija

[ Izvor: CINS ]

10. 01. 2024. 17:03 31

SNS negira da je organizovala kol centar

Nakon što je Transparentnost Srbija podnela prijavu Agenciji za sprečavanje korupcije zbog sumnje da je organizacijom kol centra ova stranka prekršila Krivični i Zakon o finansiranju političkih aktivnosti, SNS je negirao tvrdnje, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

- U odgovoru Agenciji SNS je negira povezanost sa agencijom za hostese M&J Lady koja je bila zadužena za organizaciju kol centra, kao i nevladinom organizacijom Centar za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) u čijim su prostorijama vršene isplate honorara - piše CINS.

SNS je naveo da stranka nije osnivač agencije M&J Lady, niti da je sa njom imala bilo kakvu poslovnu saradnju. Dodali su i da nisu koristili njihove usluge, kao da ni na koji način ova agencija nije bila uključena u izbornu kampanju SNS-a.

U vezi sa fotografijama i video snimkom koje je ranije objavio CINS, a koji su nastali u prostorijama CEROB-a tokom isplate honorara angažovanima u kol centru, SNS je naveo da u ovim prostorijama nema obeležja stranke, niti da je SNS osnivač organizacije. Prema onome što su napisali u dopisu, oni sa CEROB-om nemaju nikakvu poslovnu saradnju, niti ugovor.

Podsetimo, rad kol centra dogovaran je u posebnoj WhatsApp grupi CALL CENTAR 2023. SNS je u odgovoru Agenciji negirao da su je oni napravili i finansirali, a nisu ni znali da postoji kao ni ko ju je napravio i šta u njoj piše.

Iz SNS-a su rekli i da ne postoje dokazi da su oni "organizovali i finansirali predmetni kol centar, da je vršila bilo kakva plaćanja i da je radila bilo šta što je zabranjeno zakonom".

Agencija za sprečavanje korupcije je povodom ove prijave kontaktirala i M&J Lady i CEROB. Oni su u svojim odgovorima negirali povezanost sa Srpskom naprednom strankom.

Novinarka CINS-a prisustvovala je isplatama za rad u kol centru u ovom udruženju, a objavili smo i snimak na kojem se to vidi. Međutim, iz CEROB-a su Agenciji rekli "da im privredni subjekt M&J Lady nije poznat i da nikada nisu imali poslovnu saradnju sa njima". Takođe su rekli i da njihov prostor nije korišćen od strane drugih poslovnih lica.

Na snimku koji je objavio CINS vidi se Milena Marković iz M&J Lady kako učestvuje u isplatama za rad u kol centru i sa našom novinarkom dogovara glasanje u zamenu za rad u kol centru. Ipak, iz ove agencije za hostese su u dopisu naveli da "nisu bili angažovani na bilo kakvim poslovima koji su navedeni u prijavi".

Agencija je na osnovu ovakvih odgovora Srpske napredne stranke, CEROB-a i agencije za hostese M&J Lady odlučila da ne pokrene postupak protiv naprednjaka. Kako su naveli u rešenju objavljenom na njihovom sajtu, ne raspolažu dokazima kojima bi nesumnjivo mogli da utvrde da li je u konkretnom slučaju prekršen Zakon o finansiranju političkih aktivnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 31

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati