Društvo i ekonomija

Ružica Helać

09. 01. 2024. 07:00 10

Skela za zarobljene životinje - danas, sutra, malo sutra...

Spašavanja će biti a možda i neće imati šta da se spašava. Spašavanje počinje danas, možda sutra, možda malo sutra. I dalje se upravljač trudi da opstruira spasavanje životinja. Bukvalno se ide na fizičko uništavanje životinja i uništavanje stočara.

Pa dok nađu skelu. A skela veličine manje dnevne sobe - 8 metara puta 12 metara funkcionera i zaštitnika ljudi i životinja.

Osnovno pitanje je: Gde je barža koju su godinama koristili stočari sa Krčedinske ade? Oteta! Ukradena! Pa što je policija ne vrati stočarima?! Ovde je običajno pravo: Ko je jači neka tlači!

Mi, građani - proveli smo Božićne praznike u bolu zbog patnje izgladnelih i poplavljenih životinja na Krčedinskoj adi! Ne ponovilo se! Uvek sam se snegu obradovala, ali... Kad sam videla sneg u ponedeljak ujutro osetila sam se tako bespomoćno.

Upravljači su se nadali da će Božićna euforija sa opijanjem i pucanjem zaglušiti jecaje očajnog stočara i patnju njegovih životinja. Preostale životinje (više od pola je pokradeno pre poplave, pa je više od pola stradalo čekajući da za poplavu sazna Marinković, pa da proradi lanac komandovanja Marjan - Mirović - Marinković).

I kad smo čuli da je problem "rešen", onda... Agonija se nastavlja sa skelom. Možda sutra, možda malo sutra. Kad je "rešavanje" u funkciji zamajavanja javnosti performansom sa hranjenjem životinja.

Iz državnih medija smo saznali da su nahranjene životinje koje nikad nisu bile gladne i da samo što nisu spašene.

Sistem "fercera" - lanac naredbi funkcioniše: Marjan Miroviću, Mirović Marinkoviću! Marinković traži skelu... Skela još nije nađena a kad će... ne znamo! Danas, sutra, malo sutra... Sreća pa životinje ne znaju koji ih sistem spašava!

Sistem je funkcionisao sve do trenutka kad je Mile spomenuo uzrok svojih nevolja i kad smo pomislili - sad će konačno sve biti u redu, vidimo da se sistem oporavio od tog udarca i sve po starom: danas, sutra, malo sutra!

Pao je ovaj sneg da svaka zverka pokaže svoj trag. Ova poplava je na površinu izbacila neku braću, pa Marjana... Koliko bola, koliko očaja, koliko beznađa, koliko naredbi i komandovanja, koliko uginulih životinja...

Da bi se obogatio M...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati