Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

07. 01. 2024. 11:30 80

Vučić na Pinku i na Božić: Ko osvoji zlato na Olimpijskim igrama dobiće 200.000 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će nagrada za sportiste koji osvoje zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu biti 200.000 evra.

- Imaćemo posebnu sednicu na kojoj ćemo da se bavimo Olimpijadom u Parizu. Daćemo dodatne pare i dodatne podsticaje, gde će zlatna medalja biti 200.000 evra - najavio je Vučić jutros, na Božić, na TV Pink.

I ovog puta širok je spektar tema o kojima govori predsednik države. Kosovo i Metohija, EXPO 2027, metro, tržni centri, udžerice, toaleti pored auto-puteva, nagrade za osvajače medalja na Olimpijskim igrama, fajnal-for, koncertne dvorane, opere, balet, vojska…

Vučić je, pre svega, govorio o Kosovu, navodeći da je to kamen spoticanja u unutrašnjosti zemlje, ali i da postoje pritisci spolja.

- Evropa nam traži da priznamo nezavisno Kosovo, nemoj da se lažemo da to nije tačno, to suštinski traži - rekao je predsednik Srbije i nastavio:

- Video sam da neki članovi Vlade nisu razumeli šta je to što želim. Ponekad su nam snovi različiti. Rekao sam šta je to oko čega možemo da se složimo. Oko Kosova nikad nećemo da se saglasimo. Možemo sebe da lažemo da smo saglasni po tom pitanju, naravno da nismo. Naravno da jedan deo misli „predajte Kosovo živećemo bolje“, samo što to neće da kažu, a drugi kažu branite Kosovo. To je kamen spoticanja unutar zemlje, a da ne pričamo o pritiscima spolja.

Govoreći o uvođenju obaveznog vojnog roka, Vučić kaže da će prvo sačekati mišljenje svog kabineta.

- Moramo da vidimo koliko će da traje, da li će da odlaze vikendom kući... - rekao je Vu;i'.

Ističe, "bez vojske ste ništa".

- Zgazili bi nas kao muvu, kao komarca - dodao je predsednik Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 80

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati