Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

30. 12. 2023. 22:24 4

Prijava protiv firme koja se povezuje sa Zvonkom Veselinovićem

Protiv firme "C&LC", koja se povezuje sa Zvonkom Veselinovićem, podneta je prijava Inspekciji rada. Advokat koji je prijavu podneo navodi da ta firma krši zakone na različite načine, a da policija njihove kamione ne sme ni da zaustavi.

Vozač kamiona je usmeno dobio otkaz, a onda ostao bez isplaćenih zarada, ali i jasnog dokumenta o kakvoj vrsti prekida ugovora je reč. To u njegovo ime svedoči advokat Ivan Ninić, koji je zbog toga podneo krivičnu prijavu inspekciji rada.

- Ovde se radi o vozačima, koji su, da kažem, tempirane bombe na drumu, jer voze dvostruko više vremena od norme propisane zakonom. Policija ne sme da zaustavi ta vozila, ne sme da kontroliše kamione, ima striktnu zabranu jer znaju da su kamioni u vlasništvu firme koja je usko vezana sa vrhom države. I u ta privredna društva inspekcije uopšte ne ulaze - kaže Ivan Ninić.

Ali su po ovoj prijavi, kaže, počeli da postupaju, deo zarade je njegovom klijentu isplaćen, ali nije onaj koji firma, navodi Ninić, isplaćuje na crno. U pitanju je C&LC grupa iz Beograda, koja se dovodi u vezu sa kontroverznim biznismenom Zvonkom Veselinovićem. Spominje se i u navodnom pismu za koje opozicija tvrdi da je predsednik Srbije Aleksandaru Vučiću uputio Aleksandar Papić.

- Upravo u tom pismu se navode određene činjenice i okolnosti koje ovu firmu povezuju za izvlačenjem novca iz državnog budžeta, kroz uvećane cene radova na izgradnji putne infrastrukture. Papić u tom pismu, koje nije demantovao da je njegov autor, da se deo tog novca, koji se izvlači preko ove firme, kroz uvećane fakture, na kraju završi u rukama funkcionera Srpske napredne stranke - dodao je Ninić.

Sumnje u malverzacije ove firme iznela je pre dve godine i Narodna stranka, rekavši da je C&LC grupa od 2015. do 2018. godine obavljala uslugu prevoza Beograđana, "bez tendera i bez potisanog ugovora" sa gradom, kao i da je to naplaćivala podnošenjem tužbi Privrednom sudu i da je od Grada naplatila 852 miliona dinara.

Prema pisanju CINS-a iz 2015. godine, ova firma je bila deo konzorcijuma, zajedno sa Veselinovićevim Inkopom na poslu izgradnje dela Koridora 11, vrednom više od 60 miliona dolara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati