Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

10. 12. 2023. 09:46 6

Brat Novaka Nedića radi u Simpovoj fabrici u Makedoniji, prima fiktivnu platu - ne dolazi na posao

Brat sekretara Vlade Novaka Nedića "fiktivno" je zaposlen u firmi "Simpo" u Skoplju, gde prima direktorsku platu, tvrdi Rosa Drmonjić, ispred vranjskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP).

Brat gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića takođe je zaposlen u Simpu, u Beogradu, i prima takođe direktorsku platu, dodaje Drmonjić.

- Da, braća gradonačelnika i generalnog sekretara su fiktivno zaposleni u Simpu i primaju plate nekoliko puta veće od pravih radnika Simpa - ističe ona, dodajući da radnici u Simpu imaju plate tek nešto malo preko minimalne zarade.

Prema njenim rečima, zaposleni u Simpu i ne znaju za pozicije braće funkcionera SNS jer ih u firmi nikada nisu videli.

Predsednica odbora SSP-a Vranje kaže da vlast prodaje imovinu Simpa i da je napravila dogovore na štetu Simpa vredne preko deset miliona evra.

Prilikom posete Vranju predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, između ostalog, izjavio je da postoji neodložna potreba da se "zaustavi divljanje cena, da se dekriminalizuje država i oslobode mediji". Sandra Božić, članica Predsedništva SNS, iskoristila je to da saspe salvu uvreda na Đilasov račun. U SSP kažu da su u obavezi da iznesu par lako proverljivih činjenica i postave pitanja za koje su, kako kažu, sigurni da građani prvenstveno juga Srbije imaju pravo da čuju odgovore.

- Uplašeni izlaskom koalicije Srbija protiv nasilja na predstojećim izborima SNS pokušava da prikrije sve svoje kriminalne rabote koje su radili u gradu ali i u Jumku i Simpu. Znajući da su građani Vranja već odavno svesni štetnosti koju čini koalicija oko SNS u Vranju, a to su pre svega SPS i Jedinstvena Srbija, te da pokušavaju da sve krađe i neuspehe prebace na nekog ko nikad nije vršio vlast i odlučivao u Vranju.

Stranka Slobode i pravde stoji iza obećanja da će odgovarati svako ko krši zakon i neće biti ni države, ni stranke da ga od toga može odbraniti. Na pisanje članice Predsedništva Srpske napredne stranke Sandre Božić da građani znaju koliko košta kriminal Jumko i Simpo u to se uverio i sam Dragan Đilas, jer su građani već postavili pitanje: Koliko kriminal u Jumku i Simpu košta građane.

Građani su postavili još dosta pitanja, ali na njih bi morali da odgovore daju oni koji su u te rabote upleteni i koji sada vrše vlast. Kad kažete da „u Vranje nema laganje“ i kad već insistirate, onda ćemo se pozabaviti i tražiti odgovore na neka pitanja i nadam se dobiti odgovor u skladu sa tim da u Vranje nema laganje.

Prvo Simpo, a u narednim danima i Jumko.

Znajući materijalno stanje radnika Simpa koji imaju plate tek nešto malo preko minimalne zarade, pitamo SNS ono što su pitali radnici Simpa:

Ko i zbog čega ubrzano rasprodaje imovinu Simpa krijući se iza UPPR-a kojim opravdavaju prodaju u bescenje, gde UPPR ne zahteva prodaju objekata u okviru osnovne delatnosti, ko je kupac tih obekata, da li je među kupcima neki od sadašnjih ili bivših direktora Simpa i da li je među kupcima neku od kontraverznih biznismena s Kosova?

Da li je istina da je u Simpovoj firmi u Severnoj Makedoniji fiktivno zaposlen brat Novaka Nedića s direktorskom platom?

Da li je istina da je brat odlazećeg gradonačelnika Slobodana Milenkovića fiktivno zaposlen je jednoj od Simpovih firmi u Beogradu s direktorskom platom, a za njega i njegovo angažovanje nisu upoznati radnici koji rade u tom objektu jer ga nikada nisu videli?

Da ne bismo nabrajali rodbinu članova SNS koja je fiktivno zaposlena u Simpu, tražimo odgovor ko je sve fiktivno zaposlen od rođaka i članova SNS, kao i od direktora Simpa i prima platu preko grbače Simpovih radnika?

Da li je istina da se za obeležavanje 60 godina Simpa koje je 29. novembra ove godine priprema nagrada za gospođu direktorku koja vodi kadrovsku politiku Simpa preko SNS i da li je istina da je ta direktorka preko poslova koje vodi u sektoru izvoza napravila nenaplativo potraživanje u iznosu od oko 9 miliona evra koje duguju ino firme, gubitak oko 600 hiljada evra s promašenim otvaranjem firme u Hrvatskoj i gubitak od oko 800 hiljada evra s promašenim otvaranjem firme u Švajcarskoj koje je, ako saberete, iznos preko 10 miliona evra, što je više od godišnjeg fonda plata s doprinosima radnika Simpa?

Imamo još dosta pitanja koja ćemo postavljati u narednim danima, ali očekujemo odgovore na ovih par pitanja, sigurni smo da radnici Simpa i ostali građani Vranja, jedva čekaju da ih čuju“, kažu u SSP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati