Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 12. 2023. 16:25 2

MUP o dojavama o bombama: Saznanja i dokazi tehnički složeni

"Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u zajedničkom postupanju sa Posebnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal i Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, od početka novembra do danas preduzeli su niz radnji i aktivnosti radi identifikacije osumnjičenih i obezbeđivanju dokaza povodom pretnji koje se upućuju obrazovnim ustanovama, najviše osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Beograda, a u kojima se spominje navodno postavljanje eksplozivnih naprava - bombi u prostorijama ovih škola", navodi se u saopštenju MUP-a.

MUP dodaje da dosadašnjim radom posebno obučenih i opremljenih policijskih službenika u navedenim slučajevima nije otkrivena nijedna eksplozivna ili slična naprava, ili oruđe ili oružje koje može predstavljati opasnost po život ili zdravlje bilo koga, a posebno učenika škola kojima su upućene pretnje.

Policijski službenici posebnih službi MUP-a, koji su specijalizovani u oblasti borbe protiv terorizma i visokotehnološkog kriminala su, zajedno sa specijalizovanim tužiocima iz ovih oblasti, preduzeli niz policijskih i tužilačkih radnji kako u Srbiji, tako i putem međunarodne pravne pomoći prema stranim preduzećima koja se bave Internet uslugama, kao i prema stranim državnim organima, ističe se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Saznanja i dokazi koji su tim prilikama razmenjeni, analizirani i utvrđeni su izuzetno tehnički složeni, ali su omogućili napredak u vođenju istrage koji nije moguće saopštiti javnosti u ovom momentu, zbog interesa uspešnog vođenja postupka i lišenja slobode osumnjičenih lica - ističe MUP u saoštenju.

MUP i tužilaštvo su apelovali na javnost da se pridržava uputstava nadležnih organa i da ima strpljenja u vezi konačnih rezultata preduzetih dokaznih radnji, kao i saopštavanja potpunih informacija javnosti, za koje kažu da će biti pružene čim to bude bilo moguće.

- Ali svakako ne pre nego što bi njihovo otkrivanje moglo da ugrozi uspešnost lociranja i hapšenja izvršilaca, kao i potpunog obezbeđenja dokaza koji će voditi ka uspešnom krivičnom gonjenju i kažnjavanju učinilaca ovih krivičnih dela - navodi MUP.

Dojave o bombama u školama remete redovan rad ovih obrazovnih ustanova, a u neke škole one stižu skoro svakodnevno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati