Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

06. 12. 2023. 17:05 13

Grujičić najavila novu obavezu za lekare

Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić najavila je da će zbog nedostatka lekara specijalista u manjim mestima biti promenjen način specijalizacije pa će oni imati obavezu da neko vreme ostanu u ustanovi gde su specijalizaciju završili.

Ministarka je obišla obnovljeni Dom zdravlja u Kučevu gde je rekla da sada nedostaju lekari i medicinske sestre, i da je saznala kako u toj zdravstvenoj ustanovi postoji samo jedan lekar specijalista opšte medicine, saopštilo je ministarstvo.

- Taj nedostatak je razlog zbog kojeg ćemo promeniti način specijalizacije za lekare opšte medicine, tako da svaki doktor koji počne da radi u domu zdravlja kroz osam do deset godina završi specijalizaciju. U manjim mestima, lekare koji su dobijali platu i specijalizaciju od lokalnih ustanova obavezaćemo da u toj ustanovi ostanu određeno vreme - navela je Grujučić.

Ministarka je istakla da je strategija resornog Ministarstva jačanje primarne zdravstvene zaštite, koja je važna posebno na planu preventive, iako je to teško tražiti u situaciji kada lekari imaju i po 40 pacijenata dnevno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati