Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

18. 11. 2023. 16:48 21

Vučić: Nisam naredio policiji da uđe u D Express

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da je naredio policiji da uđe u prostorije kurirske službe D Express koja je u vlasništvu United grupe.

Vučić je, tokom obilaska stadiona u Loznici, rekao da je o ulasku policije u tu firmu saznao tek kada su o tome govorili predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i lider stranke Srbija centar Zdravko Ponoš.

- Ne dajem naredbe policiji, osim kada je u pitanju bezbednost države povezana sa Vojskom Srbije, nisam naredio ni da policija uđe u Poštu - kazao je on.

Vučić je rekao da nije ni znao da je D Express deo United grupe, uz komentar: "Ima se, može se".

Podsetimo, u četvrtak uveče u D Express je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije. Reporterka N1 sa lica mesta javila je da je policija u zgradi bila oko pet sati i da nije imala sudski nalog.

Advokat Zdenko Tomanović rekao je za N1 da postupak ulaska Uprave kriminalističke policije i Poreske policije u prostorije kompanije D Express nije u skladu sa zakonom, jer su došli van radnog vremena, proveli skoro sedam sati u kompaniji, i nisu ostavili nijedan jedini dokument.

U pojedinim medijima pojavile su se optužbe kako su navodno D Express i ostale privatne kompanije "odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka", a prethodno je čak i predsednik Vučić izjavio da se poštari koji štrajkuju "bore za interese neke druge kompanije".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati