Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

13. 11. 2023. 00:11 15

Utisak nedelje: Koliko je jako uporište SNS

"Aktuelni režim u Srbiji sada ima samo tu propagandnu medijsku mašineriju sa tabloidima i televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, a iza toga nema uporište ni u institucijama, ni u onim ljudima za koje oni misle da ih plaćaju i koje ucenjuju da idu po mitinzima", ocena je Đorđa Miketića iz stranke Zajedno u "Utisku nedelje" na TV Nova.

- Videli ste fijasko kontramitinga koji se desio. Mi danas imamo jednu medijsku sliku nekog režima, a kada zagrebete bilo gde, taj režim uopšte nema toliko jako uporište kao što se mislilo do skoro i kao što je bilo do pre nekoliko godina - rekao je Miketić.

Miketić je ocenio da se u slučaju da izborna lista "Srbija protiv nasilja" osvoji broj mandata jednak broju mandata Srpske napredne stranke, da se onda u toj situaciji "sve menja".

- Tada se sve menja i u Radio-televiziji Srbije i u institucijama - poručio je gost "Utiska nedelje".

- Moramo pod hitno da zaustavimo raspad društva i to je ovaj trenutak… Vrlo je bitno da se udružimo i da radimo stvari koje mogu da promene sistem… Verujem i da ćemo konačno osloboditi ovaj grad (Beograd) - dodao je on.

Predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno izjavio je i kako lista "Srbija protiv nasilja" predstavlja jednu društvenu koaliciju građana koji su odlučili da "nema nazad" i koja će u slučaju "velike izborne krađe i nepriznavanja poraza", volju građana "morati da brani na ulici".

Govoreći o projektu EXPO 2027, Miketić je naveo da se tim novcem može podići zdravstvo, obrazovanje i socijalna politika i dodao je da je pitanje zašto to ne rade.

- Ne može auto-put u Srbiji da košta 13 puta skuplje nego kroz francuske Alpe - pomenuo je Miketić.

"Ako nemate za koga da glasate, imate protiv koga"

U pozivu apstinentima da izađu na izbore, profesor Fakulteta dramskih umetnosti Nebojša Romčević poručio je da "ako nema za koga da glasaju, da onda imaju protiv koga da glasaju".

- Tu se sve završava, glasajte za bilo koga, samo glasajte - apelovao je Romčević i dodao je da mu uliva optimizam što opozicija ide u mali broj kolona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati