Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

12. 11. 2023. 15:42 32

Novinarka očitala LEKCIJU Orliću u emisiji (VIDEO)

Članovi vladajuće Srpske napredne stranke u gostovanjima uglavnom pričaju jedno te isto, a kako retko gostuju na televizijama koje nisu pod kontrolom vlasti, gde nema naručenih pitanja, građani retko mogu da vide kako izgleda kad razgovaraju sa političkim protivnicama ili profesionalnim novinarima. Predsednik Skupštine Vladimir Orlić se "osmelio" i gostovao i emisiji "Debata" na televiziji Insajder, u kojoj mu je novinarka i voditeljka Suzana Trninić jasno stavila do znanja na njegovo ponašanje ne priliči ni njegovoj funkciji, ni mestu na kojem se nalazi.

Tokom praktično čitave emisije, Orlić je ostalim gostima upadao u reč, prekidao ih i nije imao nameru da sasluša šta imaju da mu kažu.

A kad se tokom emisije spomene masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i protestima koji su posle ovog zločina usledili - Orlić postaje nervozan i nepristojan, kao da ne zna šta se tog 3. maja desilo u prestonici.

- Gospodine Orliću, pogledajte u mene. Ja vodim ovu emisiju. Ja bih Vas molila, kao što sam Vas zamolila na samom početku, poštujte one koji nas gledaju. Ovu emisiju smo posvetili atmosferi nasilja, sa velikim razlogom, zbog kulminacije koja se desila pre samo šest meseci. Gledaju nas ljudi koji su na lični način time bili pogođeni. Hajde da poštujemo njihovo vreme jer žele da čuju da nisu ostali sami, da stranke imaju rešenje za atmosferu u kojoj se nalazimo i da jednoga dana, svi kao društvo, jer nema tu stranačke pripadnosti, možemo da živimo u jednoj drugačijoj atmosferi - rekla je Trninić.

A onda ju je Orlić još jednom prekinuo.

- O meni govorite kao da ne znate ko je jedini za te ljude nešto uradio - rekao je Orlić.

- Gospodine Orliću, vi prekidate konstantno. Niko ne može da priča - odgovorila mu je Trninić.

Inače, u emisiji "Debata" je, pored Orlića, gostovao i Branko Ružić, savetnik prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića, koji je 7. maja, nekoliko dana nakon masakra u "Ribnikaru" podneo ostavku na mesto ministra prosvete. Međutim, prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Ružić je zvanično bio ministar do 29. maja. Dan kasnije, 30. maja, postao je savetnik Ivice Dačića.

Treći gost u emisiji bio je Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta, jedne od političkih stranaka koje su učestvovale u tehničkoj organiizaciji protesta "Srbija protiv nasilja", koji su usledili nakon masakra u "Ribnikaru"

Takođe, u emisiji "Debata" je gostovao i Miloš Jovanović, predsednik Nove demokratske stranke Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 32

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati