Društvo i ekonomija

Direktno.rs

12. 11. 2023. 08:04 5

"Hitna smena direktorke Zavoda za urgentnu medicinu u Nišu"

Udruženi sindikati Srbije "SLOGA" - sindikat zdravstva i socijalne zaštite hitno zahtevaju od Ministarstva zdravlja Republike Srbije da smeni dr Snežanu Radivojević sa pozicije vršioca dužnosti direktorke Zavoda za urgentnu medicinu u Nišu, stoji u saopštenju sindikata Sloga koje prenosimo u celosti.

Od septembra 2023. godine, protiv dr Radivojević od strane sindikalnih organizacija koje deluju u Zavodu podnete su tri krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, uključujući i jednu prijavu od strane našeg sindikata.

Prijave se ogledaju u nizu krivičnih dela koje je dr Radivojević počinila, uključujući zloupotrebu službenog položaja, nenamenskog trošenja sredstava dobijenih od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, i falsifikovanje službene isprave.

Pored toga, dr Radivojević je svojim delovanjem grubo prekršila Zakon o radu, ometajući i rad sindikata „SLOGA“ unutar Zavoda, čime je ugrožena zakonitost i efikasnost institucije koju predvodi.

Udruženi sindikati Srbije "SLOGA" zatražiće od nadležne budžetske inspekcije i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da izvrše kontrolu poslovanja Zavoda za urgentnu medicinu Niš za vreme mandata spomenute direktorke, te insistiraju na njenoj hitnoj smeni kako bi se sprečila dalja šteta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati