Društvo i ekonomija

D. Ljutić

12. 11. 2023. 09:42 4

Režim u panici zbog transparenata protiv Vučića

Pandemija građanskog nećutanja je u toku. Mladenovačka policija oduzela je vozilo, koje je bilo oblepljeno transparentima "Čija će deca vraćati Vučićeve dugove?“, "Ko je ubio Vladimira Cvijana?“, dominantan transparent je bio "Vučić je najgori“. Ni tu nije bio kraj. Samostalni opozicioni odbornik u Skupštini Opštine Kuršumlija Zvezdan Ristić je pozvan na informativni razgovor u policiji jer je na tamošnjoj svečanosti uručenja boračkih spomenica raširio transparent "Kosmet je Srbija, Vučić je izdajnik". 

Aleksandar Vučić hoće da pobedi sve svoje konkurente. Pripoveda se da stepen podrške i ljubavi koju taj čovek ima od glasača, saradnika, takav da od njenog tereta ne može da hoda nego leti s kraja na kraj zemlje, od Leskovca, preko Pirota pa do Pariza.

Trust mozgova koji ga opslužuje, u svoje odabrano društvo ne pušta nikoga iza koga ne stoji tzv. izborna volja građana. Paniku izazivaju i oni sa transparentima.

Tako je policija vlasniku u Mladenovcu "uhapsila" vozilo, koje je bilo oblepljeno transparentima "Čija će deca vraćati Vučićeve dugove?“, "Ko je ubio Vladimira Cvijana?“, a dominantan transparent je "Vučić je najgori“. I to je samo delić onoga što smo mogli da vidimo. Jer, samostalni opozicioni odbornik u Skupštini Opštine Kuršumlija Zvezdan Ristić je pozvan na informativni razgovor u policiji jer je na tamošnjoj svečanosti uručenja boračkih spomenica raširio transparent "Kosmet je Srbija, Vučić je izdajnik"

- Bilo je različitih reakcija i prisutnih i obezbeđenja, ali i šokiranih što neko to sme da im kaže i pokaže. To je moje viđenje - kazao je Ristić. 

Međutim, viđenje policije je drugačije. Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je policija u Kuršumliji obavila razgovor sa veteranom Zvezdanom Ristićem koji je nakon dobijanja spomenice, razvio transparent na kojem je pisalo "Кosmet je Srbija, Vučić je izdajnik“ jer je postojala sumnja da se u njegovim radnjama stiču obeležja krivičnog dela izazivanje panike i nereda.

A u slučaju Mladenovca, kako kaže policija, vozilo je bilo uklonjeno zbog nepropisnog parkiranja. Podsetimo, i to, početkom oktobra na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako stariji muškarac maltretira mladića tokom utakmice u Čačku, a prema nezvaničnim saznanjima, muškarac koji vuče mladića je vozač predsednika opštine Gornji Milanovac. Povod za maltretiranje navodno je bio transparent okačen na jednoj strani fudbalskog terena uperen protiv Aleksandra Vučića.

Naravno da je pandemija građanskog nećutanja u toku. Slušajući Vučića u kampanji, stiče se utisak da je Srbija okružena neprijateljima i da još samo on nadljudskom snagom uspeva da očuva mir i stabilnost. Međutim, u poslednje vreme izgleda kao da ni on sam više nije siguran odakle prava opasnost dolazi, tako da svako njegovo obraćanje okupljenim pristalicama zvuči kao mešavina poziva na sveopštu narodnu odbranu i izveštaja o izgradnji 1.436 mostova. Očigledno je da su protesti u Srbiji uticali na podizanje borbene gotovosti u SNS-u.

Nižu se napadi na svakog sumnjivog koji nije njihov i može biti ne podržava Vučića. Napad za napadom toga nekog i odbrana za odbranom predsednika Vučića. Glasa se za njega zbog nedemokratskih izbora, njegovih populističkih samohvalisanja, laži i bajki o zlatnom dobu. Zato u Srbiji oni koji nisu za njega, nemaju prava na izražavanje osećanja jer im to daje moć, a ona izaziva paniku kod vlasti

Strah je sredstvo vladavine i hitna pomoć diktatorima za rasterivanje sopstvenog straha. Zna to Vučić dobro.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati